Emlak vergisi geri alma dilekçesi örneği!

Emlak vergisi geri alma dilekçesi örneği

Fazladan ödenen emlak vergisi iadeleri için belediyeye bir dilekçe yazmak yeterli oluyor. Peki emlak vergisi geri alma dilekçesi nasıl yazılır? İşte emlak vergisi geri alma dilekçesi örneği…

Emlak vergisi geri alma dilekçesi örneği!
Emlak vergisi, gayrimenkuller için 1319 sayılı kanun esaslarına göre ödeniyor.. Vergi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde mükellefiyet, taşınmaz malın satın aldındığı tarihi takip eden sene başlıyor.

Geliri olmayan kimseler, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri için belediyeye bir dilekçe vererek ödemelerden muaf olabiliyor. Ancak muafiyete geliri olmayan; ev hanımı, engelli, gazi, işsiz, dul-yetimler ve emekliler başvururabiliyor.

Muafiyetten haberi olmayan kişiler fazladan emlak vergisi ödeyebiliyor.14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge ile belediyelerin (2014 yılı için) 2009 ve izleyen yıllara ait Emlak vergisi iadelerinin yapılması gerektiğini açıkladı.

Buna göre fazladan ödenen emlak vergisi idaleri için bir dilekçe yazmanız yeterli oluyor.Bu dilekçe ile belediyeye müracaat edebilirsiniz.

Emlak vergisi iadesi dilekçesi örneği…

Tarih : …./…/….
…………………….BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Emlak Vergisi Kanununun 8. maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.
– Hiçbir gelirim bulunmamaktadır.
-Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2’yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamaktadır.
– Bu meskenimi muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanmaktayım.
Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu kabul eder, gereğini arz ederim.

ADRES:
MÜKELLEF

Adı ve Soyadı
(İmza)

GAYRİMENKULÜN:
Bina Vergisi Sicil No:………………………….
Belediyenin Adı :……………………
Mahallesi :…………………..
Cadde ve Sokağı :……………..
No: :………….

Pafta No:
Ada No:
Parsel No:
……………….
……………….
……………………
EKLER
1) Vergi mükellefiyetinin bulunmadığına dair belge.
2) T.C. Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinden alınan ve aktif sigortalı olmadığını gösterir belge.

Engelli emlak vergisi muafiyet formu!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com