Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi!

Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi

Emlak vergisi geçici muafiyetinden yararlanan kişilerin belediyeye dilekçe vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi…

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri, intifa hakkı sahipleri ya da her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.

Vergide meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor.
Mevzuat gereğince yeni inşa edilen yapılardan konut alan mükelleflere, emlak vergisi için 5 yıl süre ile “geçici muafiyet” uygulanıyor.

Ancak buna rağmen indirim uygulamadan vergi tahsil eden belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Emlak vergisi geçici muafiyet dilekçesi örneği 2015:

……….. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

…/…/…..
Konu: Emlak vergisi muafiyeti
…… mahallesi, …….. sokak , ……… Yapıları ……… blok … Daire adresinde bulunan ve Belediye başkanlığınıza ……. Emlak Sicil Numarası ile kayıtlı meskenin sahibiyim.

Şu an sahibi olduğum bina …./…./…… tarihinde tamamlanmış ve bu husus Emlak Vergisi Beyannamesi ile beyan edilmiştir.

1319 Sayılı Emlak Vergisi Kanununun “Geçici Muaflıklar” Başlıklı 5. maddesinin (a) fıkrası “Mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin, 2.500 Yeni Türk Lirasından az olmamak üzere vergi değerinin 1/4 ü, inşalarının sona erdiği yılı takibeden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten faydalandırılır” şeklindedir.

V.U.K’nun 119/5 – 122. maddeleri uyarınca tarafımca yapılan bu yazılı bildirime istinaden aynı kanunun 120. maddesi uyarınca Belediye Başkanlığınızca Düzeltilerek tarafıma nakten veya mahsuben iade edilmesi gerekmektedir.

Yukarıdaki açıklamalarım ışığında,

……….. tarihinde …………… makbuz no ile tarafımca fazla ve yersiz ödenen …. yılı Emlak Vergisi 1. taksidinin fazla tutarlarının yukarıdaki kanun hükmü gereğince nakten ve/veya …. yılı Emlak Vergisi 2.. taksidinden mahsuben iadesi hususunu bilgilerinize sunarım.

Emlak vergisi geçici muafiyeti nedir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*