Elektrik faturasını nasıl üzerime alırım?

Elektrik faturasını nasıl üzerime alırım

Elektrik aboneliğinin, bağımsız bölümde oturan kişinin adına alınması gerekiyor. Peki elektrik faturasını nasıl üzerime alırım? diyorsanız işte yanıtı…

Kiralamalarda, kiracı eve girmeden önce doğalgaz, su ve elektrik gibi abonelikleri üzerine almakla yükümlü oluyor. Böylece, yapılan harcamalardan abone olan kullanıcı sorumlu oluyor.

Aksi takdirde kiracının abonelikleri üzerine almaması durumunda, borç resmi olarak sev sahibinin üzerinde gözüküyor.Yeni ev satın alınması halinde de abonelikler de kullanıcı adına alınıyor.

Elektrik aboneliği üzerine almak için gerekli belgeler ile birlikte ilgili dağıtım şirketine müracaat edilmesi gerekiyor.

Elektirik Abonelik işlemleri aşağıda yer alıyor:
1- Bağlantı (Enerji Müsaade) Başvurusunun Yapılması;

Başvuru;
1. Mülk sahibi ve/veya sahipleri veya vekili,

2. Mülk kiraya verilmiş ise belgelemesi kaydıyla kiracı,

tarafından yapılır.

Başvuru sahibi tarafından, dağıtım bölgesindeki dağıtım lisans sahibi tüzel kişiye (Bağlı Ortaklığa veya Müessese Müdürlüğü’ne) enerji istenilen tesis veya kullanım yeri için aşağıdaki bilgileri içeren dilekçeyle başvurulur,

a) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin tapu (ada no, pafta no, parsel no, vb.) ve posta adresi

b) Enerji istenilen tesis veya kullanım yeri için istenilen güç (Talep sahibi özel trafo tesis etmek istiyorsa trafo gücü kVA, AG’den beslenmek istiyorsa projedeki toplam güç kW)

c) Enerji istenilen tesis veya kullanım yerinin kullanım amacı

d) Geçici bağlantı için bağlantı süresi

2- Bağlantı Anlaşması İçin Başvuruda İstenilen Belgeler:

Dağıtım sisteminin mevcut durumunun bağlantı talebinin karşılanması için uygun olması halinde;

a) Enerji istenilen yerin tapu kaydı

b) Enerji istenilen yerin onaylı elektrik projesinin (Dağıtım sistemine erişim projesi ile başvurunun niteliğine göre motor ve elektrojen gruplarının sayısı ve güçleri, aydınlatma ve ısıtma tesisatı ve güçleri, koruma sistemleri gibi diğer tesis ve/veya teçhizatla ilgili teknik özellikleri de içeren elektrik projesi)

c) İmar alanı içerisinde bulunanlar, 3194 sayılı İmar Kanununun 30, 31 inci maddelerine göre yapı kullanma izni

d) Köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda bulunanlar, 3194 sayılı İmar Kanununun 27, 30 uncu maddelerine göre yapı kullanma izni

e) İmar ve köy yerleşim alanları dışında bulunanlar, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüklerinden verilen yapı kullanma izin belgesi

f) Ruhsat gerektirmeyen kullanım yerleri için mevzuat kapsamında ilgili mercilerden alınan izin belgesi

g) Sayaç faturası

h) İlgili mevzuatın gerektirmesi halinde istenecek diğer belgeler

i) Sınırlı bir süre için, dağıtım sistemine geçici bağlantı talep edilmesi halinde elektrik projesi ve kullanım amacının gerektirdiği izin belgesi .

Elektrik faturası tarife değişikliği dilekçe örneği!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com