Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir

Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ediyorsa bu ekspertiz raporuna itiraz edilebiliyor.Peki ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteniyorsa öncelikli şart ekspertiz raporu almak oluyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda ekspertiz raporu düzenliyor.

Ekspertiz raporları bankadan gönderilmiş eksperler tarafından hazırlanıyor. Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Müşteri isterse kendi eksperi ile de anlaşabiliyor.

Ekspertiz raporlarında evin açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgiler yer alıyor.

Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve konut projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor.

Bu analiz sonucunda konuta bir piyasa değeri biçiliyor. Ev ekspertiz raporu altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor.

Banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ediyorsa bu ekspertiz raporuna itiraz edilebiliyor.Peki ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporuna itiraz etmek için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuru yapılıyor. Ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebiliyor.

Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyor ve daha sonra yapılan incelemeler sonucunda yeni bir eksper raporu hazırlanıyor. Bu şekilde yeni bir ekspertiz raporu düzenleniyor.

Ekspertiz raporu için gerekli evraklar!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*