Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi

Ev satın alınırken kredi kullanılmak isteniyorsa bir bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Banka kredi vermeden önce evin özelliklerini inceliyor. Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler konutu incelemeye alıyor ve yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor.

Ekspertiz raporları kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu değerleme şirketlerinden alınıyor. Tüketici isterse kendisi bir gayrimenkul eksperiyle anlaşabiliyor.

Konutların değer tespiti genelde satış karşılaştırması ya da maliyet hesabına göre yapılıyor. Satış karşılaştırma yaklaşımında tespiti yapan kişi gayrimenkulü o bölgede satılan diğer evlerin pazar fiyatları ile karşılaştırıyor.

Ekspertiz raporunda gayrimenkulun değerini düşürebilecek olası ihtimaller de yer alıyor. Değer tespitinde emsal olarak alınan diğer gayrimenkullere ilişkin bilgiler ile o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili genel bir değerlendirmeye de yer veriliyor.

Yapılan bu incelemeler sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ediyorsa, müşterinin ekspertiz raporuna itiraz etme hakkı bulunuyor. Ekspertiz raporuna itiraz için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuru yapılması gerekiyor. Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi..

T.C. ………. KAYMAKAMLIĞI
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)

Şikayet Eden:
Adresi:
E- Posta & Telefon:

Şikayet Edilen :
Adresi:
Şikayetin Parasal Değeri:
Şikayetin Tarihi:
Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*