E-MAK Group, Münih BAUMA Fuarı’nda ilgi odağı oldu!

E-MAK Group, Münih BAUMA Fuarı’nda ilgi odağı oldu!

Yerli teknolojiyle asfalt fabrikası açan E-MAK Group, Münih BAUMA Fuarı’nda ilgi odağı oldu. Şirketin patronu Nezir Gencer, yerli üretimin yeterli oranda korunmadığını belirterek, “Bu milli bir görevdir” dedi

 
Konut projeleriyle dünyanın dikkatlerini üzerine çeken Türk firmaları, inşaat ve iş makineleri alanındaki iddiasını da ortaya koydu. Alanında dünyanın en büyüğü olan ve 3 yılda bir gerçekleştirilen BAUMA Münih 31. Uluslararası İnşaat ve Madencilik Fuarı’na katılan Türk firmaları, fuarda gövde gösterisi yaptı. Avrupa başta olmak üzere çeşitli ülkelerden 3 bine yakın firmanın katıldığı fuarda, geliştirdikleri teknolojileri sergileyen 142 Türk şirketi dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bunlar arasında yer alan Simge Group bünyesindeki E-MAK, bin 500 metrekarelik sergi alanı ve 60 TIR’la taşınan 600 ton ağırlığında, 32 metre yüksekliğindeki geri dönüşüm sistemli entegre asfalt üretim fabrikalarıyla ilgi odağı oldu. BAUMA 2016’ya 5’inci kez katıldıklarını ve fuar için 1,5 milyon euro harcadıklarını belirten Simge Group Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, ilginin katlanarak arttığını söyledi. E-MAK Group’un teknolojisiyle dikkatleri üzerine çektiğini aktaran Gencer, “Tüm tasarım, üretim ve stratejiler bize ait. İhracat kilogram fiyatımız yaklaşık 7 dolar. Ülkemize hem döviz hem prestij kazandırıyoruz” dedi.

İTHALAT LOBİSİ DURMUYOR
Türkiye’de tam anlamıyla yerli ürünü koruyan kanunların olmadığını iddia eden Gencer, şunları anlattı: “Alman bir firma bizden ithalat yapacaktı, anlaşılamayan bir sebeple engellendi. Bir süre sonra o firma bize aynı üretim Almanya’da da olduğu için ithalat yaparsa ihanetle suçlanacağını, bu nedenle siparişi iptal ettiğini söyledi. Yani Avrupa’nın sanayisini ayakta tutan milliyetçiliği. Öyle kriterler koyuyorlar ki ithalat yapmanız imkânsız. Bizde de yerli üreticinin desteklenmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Ancak ithalat lobisi de boş durmuyor. Yerli üreticilere yönelik korumaların daha da artırılmasını ümit ediyoruz. Bu milli bir görevdir.” E-MAK’ın insan gücü, altyapısı ve teknolojisiyle dünya markalarıyla yarışır hale geldiğini belirten Gencer, “Yüzde 95 yerlilik oranıyla, yılda 50 adet asfalt plenti üretiyoruz. İç pazarın yanında Ortadoğu, Avrupa, Afrika, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa’ya ihracat yapıyoruz. Dünyanın ilk 3 firması arasındayız” dedi.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK
Asfalt ve yol makineleri sektörünün katma değerinin yüksek olduğunu anlatan Gencer, bu alanda büyük fırsatlar bulunduğunu vurguladı. Gencer, “Dünya daha yol yapımına yeni başlıyor. Avrupa ülkeleri yoruldu ve imalat yapamıyor. Türkiye ise konumu itibarıyla son derece avantajlı” ifadelerini kullandı.

ASFALT ÜRETİMİNDE %50 ENERJİ TASARRUFU
Ürettikleri asfalt plentleriyle enerji kullanımında ciddi oranda tasarruf sağladıklarını vurgulayan Gencer, aynı oranlarda kükürt dioksit ve toz salınımını da azalttıklarını anlattı. Nezir Gencer, şunları kaydetti: “Patentli teknolojimiz Simge Challenger ile Avrupa’nın ortalama 1 ton asfalt üretmek için kullandığı enerjiyi yarı yarıya düşürdük. Yeni tasarladığımız özel izolasyonlu bitüm tanklarımızla bir ton asfalt hazırlamak için kullanılacak enerji maliyetini dörtte bir azalttık.”
Sabah