DASK nerelere yapılmaz?

dask nerelere yapılmaz
Depremden sonra meydana gelen maddi zararların kısa sürede giderilmesi için, DASK sigortası diğer adıyla Zorunlu Deprem Sigortası ile önceden teminat oluşturuluyor. DASK sigorta müracaatı için gerekli belgelerin temin edilerek sigorta acentasına gidilmesi yeterli oluyor.

Devlet tarafından zorunlu tutulan DASK, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor.

Zorunlu deprem sigortasının süresi ise bir yıl olarak karşımıza çıkıyor ve DASK sigortadan yararlanalabilmek için bu süre dolduğunda her yıl sözleşmenin yenilenmesi gerekiyor.

DASK için ödenmesi gereken ücretler ise, konutunuzun bulunduğu deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre değişebiliyor. Peki DASK nerelere yapılmaz? Hangi binalara DASK yapılmaz? diyorsanız işte yanıtı..

Aşağıda belirtilen bina türleri DASK kapsamı dışında değerlendiriliyor:

-Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar
-Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar
-Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar (İş Hanı / İş Merkezi / İdari Hizmet/ Eğitim Merkezi vs.)
-Tapuya kayıtlı bulunmayan ve özel mülkiyete tâbi olmayan arazi ve arsaların (hazine arazileri vb.) üzerine inşa edilmiş binalar
-Yetkili kamu kurumları tarafından yıkılmasına karar verilen binalar ile mesken olarak kullanıma uygun olmayan, bakımsız, harap veya metruk binalar.

DASK nerelere yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*