ÇED raporu dilekçesi!

çed raporu dilekçesi

ÇED raporu dilekçesi ve çed raporu için istenen bilgi ve belgelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. Peki ÇED raporu dilekçesi nasıl yazılır? İşte ÇED raporu dilekçesi..

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğin EK-I listesinde yer alan veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gereklidir” kararı verilen bir proje için belirlenen özel formata göre hazırlanacak olan bir rapora ÇED raporu deniyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED); belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor.

Bu süreç, kendi başına bir karar verme süreci değil; karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç oluyor.ÇED raporu dilekçesi ve çed raporu için istenen bilgi ve belgelerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporu dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:

ÇED raporu dilekçesi örneği..

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE

İlimiz, …………… İlçesi, …………………….. adresinde ………. m2 yüzölçümlü alan üzerinde kurulu, …………. m2 yüzölçümlü kapalı alanda faaliyet gösteren/planlanan ………………(firma ismi yazılacak)’ ne ait (faaliyet konusu, üretim türü yazılacak) tesisinin, 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde çıkarılan, 25 Kasım 2014 tarih ve 29186 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda değerlendirilmesi talebim dolayısıyla doldurduğum bu form ve eklerindeki bilgilerin doğru olduğunu beyan eder, gereğini arz ederim. …../……/….

Yetkili Ad Soyad

Ticari Ünvan

İmza, Kaşe

İrtibat Bilgisi:

İlgili Kişi: (Ad, Soyad)

Telefon/Faks No: ……..

EKLER:

Proje Özeti (Örnek Mevcut).

İş Akım Şeması (Örnek Mevcut).

İmar Durumu Yazısı/Aplikasyon Krokisi (OSB İçinde Olan Projeler İçin OSB Müdürlüğü; OSB Dışında Olan Projeler İçin Belediyenin İmar Planları Açısından Kurum Yazısı).

Yer /Yerlerin Mülkiyetine İlişkin Belge (Tapu/Kiracı ise Kira Kontratı).

Proje/Faaliyet Sahasının Özelliğine Göre İlgili Kurumdan Alınan Görüş Yazısı (ÇED Yönetmeliği Ek-5 Listesindeki Duyarlı Yöreler İçin).

Çevre Düzeni Planı ve Plan Notları.

Vaziyet Planı (Kurulu Tesisler İçin).

Faaliyet Yeri İşlenmiş ve 6 Derecelik Koordinat Listesi Bulunan 1/25.000 Ölçekli Topografik Harita.

Güncel Google Earth üzerinde alanın gösterildiği harita. (Güneş Enerji Santralleri (GES) projeleri için).

Kapasite Raporu (Kurulu Tesisler İçin/Varsa).

Yapı Ruhsatı/ Yapı Kullanma İzin Belgesi (Varsa).

Faaliyet Sahibinin/Vekilinin Noter Tasdikli İmza Sirküleri (Vekili Varsa Vekalatnamesi).

Taahhütname (Örnek Mevcut).

Tesisin Kayıtlı Olduğu Vergi Dairesi ve Vergi Numarası.

ÇED raporu ne işe yarar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*