İmar durum belgesi harcı 2016!

İmar durum belgesi harcı 2016

İmar durum belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden belirli bir harç karşılığında alınıyor. Peki imar durum belgesi ücreti 2016 ne kadar? İşte imar durum belgesi harcı 2016…

Bir arsanın kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özellikleri, teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ile belirten kadastral durumu imar durum belgesinde görülebiliyor.

İmar durum belgesi, bağlı olunan belediyeden gerekli evraklar ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat edildikten sonra alınabiliyor.

Söz konusu öğrenmek istenilen arsanın sahibi olunması durumunda kimlik, arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmek yeterli oluyor.Eğer, sahibi olunmayan bir arsanın imar durumunu öğrenilmek isteniyors bu durum bazı belediyeler tarafından sorun teşkil edebiliyor.

Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor. İmar durum belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden belirli ücret karşılığında alınıyor. Peki imar durum belgesi ücreti 2016 ne kadar? İşte imar durum belgesi harcı 2016…

İmar Durumu Belgesi Harcı 2016…
(İlk Müracatta her bir belge için)

* 0-1000 m2 arası adet 45 TL
* 1000 m2 den büyükse adet 65 TL

2016 yılı imar harçları!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com