Çanakkale Kepez’in çehresi yenileniyor!

çanakkale

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Çağdaş şehircilik anlayışı, sosyal demokrat belediyecilik ile Kepez’imiz, Çanakkale’mizin yıldızı olmaya devam ediyor” dedi.

Sahil Yolu düzenlemesi, Aqua Park, Kepez Plajı düzenlemesi, Turhan Mildon Kültür Merkezi, Huzurevi, Kepez Kordon, Musaddin Kapucu Koruluğu ve Kepez’in üst tarafında kalan, yeni Çanakkale Devlet Hastanesi ile birlikte gelişim gösteren yeni yaşam alanları ile Kepez, yeni bir çehreye, modern bir yapıya bürünüyor. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Çağdaş şehircilik anlayışı, sosyal demokrat belediyecilik ile Kepez’imiz, Çanakkale’mizin yıldızı olmaya devam ediyor” dedi.

Türkiye’nin en büyük beldesi olan, son yıllarda hem kamu yatırımları hem de yerel yönetim yatırımları ile çehresi bambaşka bir hal alan Kepez, kentin cazibe merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Diş Sağlığı Merkezi, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin ardından yeni Çanakkale Devlet Hastanesi başta olmak üzere, kamu yatırımlarının ilgi odağı haline gelen Kepez, bu yatırımların ardından hızlı bir biçimde büyüyor. Sadece kamu yatırımları ile de değil; Kepez Belediyesi tarafından kentin sosyal ve kültürel hayatına yönelik yatırımlar ile sosyal yaşam alanlarının, konutların da büyük bir artış gösterdiği Kepez, ilin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Aqua Park ilgi görüyor
Kepez Belediyesinin yap-işlet-devret modeli ile Çanakkale’ye kazandırdığı, “Güney Marmara Bölgesinin en büyük su parkı” olarak nitelendirilen Kepez Aqualand ve Aquahall Mayıs ayında görkemli bir törenle kapılarını açtı. Açılışının ardından geçen kısa sürede ilgi odağı olmayı başaran, hatta çevre ilçe ve beldelerden de ziyaretçilerini ağırlayan Aqua Park’ın Kepez’in büyümesine de katkı sağladığını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Kepez Belediyesi olarak, çağdaş belediyecilik anlayışımızla, var gücümüzle çalışıyoruz. Kepez’deki, barışın, huzurun, dinginliğin ve de sakinliğin kıymetini biliyor, tüm bunları koruma adına gereken önlemleri de alıyoruz” dedi. Başkan Mutan, “Bugün Kepez, şehrimizin en yaşanılabilir bölgesinin/beldesinin başında geliyor. Gelen konuklarımız beldemizde yerleşme planları ile geri dönüyor. Bunu başarırken, Kepez için planlı bir büyüme tasarlıyor ve kentli olmanın gerekliliklerine çözümler buluyoruz” dedi.

Kepez Plajı
Kepez’de uzun yıllardır hizmet veren, Çanakkaleliler başta olmak üzere yakın yerleşim yerlerinde de misafirlerini ağırlayan Kepez Plajı, yeni görünümü, düzenlemeleri ve kalitesi ile göz dolduruyor. Kepez Plajı’nda yapılan modern çalışmalar, geçtiğimiz haftalarda alınan, kalitenin simgesi Mavi Bayrak ile de taçlandırıldı. İsteyen yurttaşın kamp yapabildiği, isteyen yurttaşın günü birlik zaman geçirebildiği Kepez Plajı, sosyal tesisleri ile bölgede fark yaratan alanlardan biri.

‘Huzur’un adresi…
Uzun uğraşlar sonucunda inşaatına başlanan ve yapımı tamamlanan Kepez Huzurevi, kalitesi ile bölgede örnek oluyor. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Çanakkale Huzurevi Kepez’de yeniden inşa edildi. Kepez Beldesi’nde bulunan ve mülkiyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait olan araziye yapılan 134 kişilik huzurevi binası hizmet vermeye başladı. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Yıllardır gündemde tuttuk, kamuoyunda tuttuk, paraları geldi, engellendi. Ama sonunda tamamlandı. Çanakkale Huzurevi, şu anda bizim Sahil Yolu dediğimiz Liman’a giden yol üzerinde bulunuyor. 5 yıldızlı otel niteliğinde. İnşallah yaşlılarımız, konum itibariyle de keyifli bir alanda huzur bulacaklardır diye düşünüyorum” dedi.

“Doğa ile barışık” Sahil Yolu…
Kepez Belediyesi ekipleri tarafından yaklaşık 2 buçuk kilometrelik alanı bulunan Sahil Yolu çalışmaları son sürat devam ediyor. En kısa sürede bitirilmesi planlanan çalışmalarla, Kepez’in sahil çehresi de yeni bir görünüme kavuşacak. Çalışma alanı içinde bulunan Kepez Plajı civarındaki bir ağaç, yol çalışmaların sınırları içinde kalmasına rağmen, ağaca zarar verilmeden çalışmaların sürdürülmesi dikkat çekti. Sahil Yolu Proje alanının ortasında kalan bazı ağaçlar kesilmeyerek, yol çalışmaları kapsamında korunuyor. Ağaçların kesilmemesi başta Kepezliler olmak üzere tüm kent halkının dikkatini çekiyor.

Turhan Mildon Kültür Merkezi
Kepez Belediyesi tarafından Mildon ailesinin destekleri ile yapılan, bölge halkının kültür ve sanat faaliyetleri yürütebilmesi noktasında önemli bir kazanım olarak görülen Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi de kapılarını Eylül ayında açmayı planlıyor. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ın büyük önem verdiği Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi, çocuk oyun odaları, tiyatro salonu, kütüphanesi, sergi ve kokteyl alanı ile kentin sosyal ve kültürel alanında önemli bir ihtiyacına cevap veriyor. Başkan Mutan, açılışın ardından gazetecileri gezdirdiği Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili olarak “Bu binanın yüzde 95’i sevgili Mildon’lar tarafından Kepez’e bağışlandı. Biz mobilya dokunuşlarını yaptık. Şu anda ufak tefek eksiklik ve aksaklıklarını tamamlamaya çalışıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Yeni yaşam alanı Musaaddin Kapucu Koruluğu
Kepez’de Musaaddin Kapucu Koruluğu olarak bilinen ve yine kente kazanılması için büyük uğraşlar verilen alan, Kepez’de ve Çanakkale’de sosyal yaşam alanında büyük eksiklikleri kapatacağa benziyor. Elektriği, suyu, yürüme yolları, fitnessları, çocuk oyun alanları, kafeteryası, kaykay pisti ve piknik alanları gibi Kepez’in kalbindeki yeşil alan, birçok sosyal donatı ile halkın hizmetine sunulacak.

‘Kuzucuklar’ için Kreş ve Gündüz Bakım Evi
Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında hizmete giren Kepez Belediyesi Adile Naşit Kreş ve Gündüz Bakım Evi de yine çocuklar için çok önemli bir eksikliği gidermiş oldu. Çok sayıda Kepezli çocuğun, eğlenerek öğrendikleri, alanında uzman öğretmenleri gözetiminde zaman geçirdikleri Kepez Belediyesi Adile Naşit Kreş ve Gündüz Bakım Evi geçtiğimiz haftalarda ilk mezunlarını vermenin de heyecanını yaşadı. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ın büyük önem verdiği Kepez Belediyesi Adile Naşit Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri, hem küçük yaşta sosyalleşiyor hem de ileri eğitim yaşamlarında temel oluşturacak bilgi ve becerileri ediniyorlar…

Kepez Kordonu
Kepez’in bir başka cazibe noktası da kordonu. Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ın üzerinde titizlikle durduğu Kepez Kordonu da Kepezlilerin sosyal yaşam alanlarından biri. Çay bahçeleri, restoranları ile Kepez’in ilgi odağı mekanlarından olan Kepez Kordonu, her gün çok sayıda Kepezlinin ailecek zaman geçirebildikleri alanların başında geliyor. Doğal ortamının korunarak düzenlemelerin yapıldığı Kepez Kordonu, sadece belde halkına değil, kent halkına da hizmet veriyor.

Büyüyen, ama ‘planlı’ büyüyen bir Kepez!
Hem kamu yatırımları hem de yerel yönetim yatırımları elbette ki Kepez’i bir cazibe merkezi haline getirirken tüm bunlarla birlikte yurttaşların yaşamlarını devam ettirebilecekleri tercih sırasında da başlarda yer alıyor. Otomotiv sektörünün kentteki kalbi olan Kepez, konut sektöründe de ilgi gören bir alan haline geldi. Mevcut Kepez yerleşiminin “yerinde kentsel dönüşüm” yaşadığı belde, yeni imar alanlarının da planlı büyümesi ile tam anlamıyla bir cazibe merkezi haline geldi. Özellikle yeni Çanakkale Devlet Hastanesi’nin yapımı ile birlikte bu alanda yaşam olanaklarının giderek artması, yeni imar alanları ile birlikte konut sektörünün canlanması, ikamet noktasında da tercih sebebi oluyor. Ancak yeni imar alanlarına yapımı tamamlanan, çalışmaları süren veya proje aşamasında olan konutlar, sosyal yaşam alanları ile birlikte modern bir yapı halinde yükseliyor. Kepez merkezinde de büyüme ve gelişime bağlı olarak yeni alanlar, meydanlar da oluşuyor. Bunlara bir örnek de vermek gerekirse, Kepez Belediyesi Şehit Sahil Güvenlik Seyir Astsubay Kıdemli Başçavuş Cüneyt Sertel Meydanı da gelişen Kepez’in yeni meydanlarından biri.

Olay Çanakkale