Çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-11-02 06:00:10Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comŸ®ÿ‹¹B

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki
çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder? diyorsanız işte yanıtı…

Çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder?
Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında bulunuyor. Vergi ödeme şekli, mesken ve işyerlerinde farklılık gösteriyor.

Her yıl ödenen çevre temizlik vergisi meskenlerde su faturalarına yansıtılıyor. Buna karşın mesken ve işyerleri için verginin belediyeye giderek ödenmesi gerekiyor.

İşyerleri vergi borcunu iki eşit taksitte ödeyebiliyor. Verginin ilk taksitleri; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.

Buna göre birinci aksit ödemeleri için çevre temizlik vergisinin son günü 31 Mayıs 2016 tarihi oluyor. Bu tarihe kadar tüm vergi mükelleflerinin birinci taksit ödemelerini yapmaları gerekiyor.

2016 yılında konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanıyor.Peki çevre temizlik vergisini ev sahibi mi öder? diyorsanız işte yanıtı…

Evlerde çevre temizlik vergisi borcu su faturasına yansıtılıyor. Su faturasının ödenmesi ile birlikte vergi de ödenmiş oluyor. Bu durumda evde kiracı olması halinde vergi borcunu kiracılar ödemiş oluyor. Yani vergiyi taşınmazın kullanıcısı kimse o ödemekle yükümlü oluyor.

Çevre temizlik vergisi beyan formu!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com