2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazi başvurusu nasıl yapılır

Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerler olarak bilinen 2b arazi başvurusu nasıl yapılır? 2b arazi başvuru şartları nelerdir? İşte 2b arazi başvurusu..

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler 2b arazi olarak ifade ediliyor.

2b arazileri %80’i, Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek yerlerde bulunuyor. Büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluyor.Peki 2b arazi başvurusu nasıl yapılır? 2b arazi başvuru şartları nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..

2b araziler için başvurular il müdürlüklerine ya da defterdarlıklara yapılıyor. Başvuru için gereken evrakların eksiksiz olması gerekiyor. Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere; belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için iki bin Türk Lirası, dışında olan yerler için bin Türk Lirası başvuru bedeli alınıyor ve ilgilileri adına emanet hesabına kaydediliyor.

2b arazisini almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler de hak sahibi sayılıyor.

Hak sahipleri de güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren 8 ay içinde idareye başvurarak, bu taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını istenebiliyor.

Hak sahiplerine satış işlemleri idare tarafından, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı 6 içinde sonuçlanıyor. 2b başvuru şartları arasında; Başvuru tarihinde başvurunun yapılması, başvuru dilekçesinin il müdürlüklerine ya da deftarlıklara verilmesi, 2b arazi başvuru işlem bedelinin ödenmesi yer alıyor.

2b arazi nedir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*