2017 yılında evde gürültü yapmanın cezası!

2017-yilinda-evde-gurultu-yapmanin-cezasi

 
2017 yılında evde gürültü yapmanın cezası!
2872 Sayılı Çevre Kanunu, bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlıyor.

Kanunen kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaklanıyor.

Ulaşım araçları, şantiye, fabrika, atölye, işyeri, eğlence yeri, hizmet binaları ve konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin yönetmeliklerle belirlenen standartlara indirilmesi için faaliyet sahipleri tarafından gerekli tedbirler alınıyor.

Bu kapsamda apartman ortamında evde yapılan gürültü sebebiyle çevrenin rahatsız olması durumunda, gürültü yapan kimselere idari para cezası uygulanıyor.

2872 sayılı Kanunun 20 nci maddesinde yer alan para cezaları 1/1/2017 tarihinden itibaren tebliğte belirtilen miktarlarda uygulanacaktır.

2017 yılında evde gürültü yapmanın cezası!
Konutlar için 400 TL olan gürültü cezası 2017 için 843 TL oldu. İşyerleri ve atölyeler için kanunda 4 bin TL olan gürültü cezası 8 bin 491 TL oldu. 12 bin TL olan fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için ise 2017’de 25 bin 486 TL ödenmesi istenecek.

Kanunen kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasak olup; Ulaşım araçları, şantiye, fabrika, atölye, işyeri, eğlence yeri, hizmet binaları ve konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin yönetmeliklerle belirlenen standartlara indirilmesi için faaliyet sahipleri tarafından gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.

 

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com