2017 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

 

 
Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinin mükellefleri taşınmaz mal kullanıcıları oluyor. Vergiye konu sadece mesken ve işyerleri olduğu için arsa ve arazi kullanıcılarından bu vergi alınmıyor.

Ayrıca, kullanılmayan mesken veya işyeri için de yine çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Çevre temizlik vergisi, emlak vergisi ile aynı dönemlerde ödeniyor. Senede iki taksit halinde ödenen bu vergiler Mart-Nisan-Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor.

Vergi mesken ve işyerinde farklı şekilde hesaplanarak, farklı şekilde ödemesi yapılıyor. Konutların vergisi su tüketim miktarı üzerinden hesaplanarak su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor.

İşyeri vergisi ise, grup ve derecelere göre belirlenen vergi borcu ilçe belediyesine ödeniyor. Peki 2017 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi nedir? diyorsanız işte yanıtı…

2017 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

(1) Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacaktır.

(2) Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.

 

İndirimli çevre temizlik vergisi 2017!
 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com