2017 tapu takas harcı!

2017 tapu takas harcı!

 

 
Taşınmaz malların tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas da yapılıyor. Takas işlemi için tapu dairesine belli oranda harç ödeniyor. İşte 2017 tapu takas harcı…

2017 tapu takas harcı!
Gayrimenkul sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Genellikle ev sahipleri başka bir ev sahibi ile bu işlemi yapmak istiyor.

Ev takası işlemi, Tapu Müdürlüğünde yapılabiliyor. Evin takas edilebilmesi için gerekli belgeler ile müracaatın yapılması ve harçların ödenmesi gerekiyor.

Tapu takas için gerekli belgeler şu şekilde:
1. Takas yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.
2. Takas yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,
3. Takas yapanların ikişer adet vesikalık fotoğrafı.
4. Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyum) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.
5. Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden Emlak beyan değerini gösteren belge.

Bu belgelerle yapılan müracaatın ardından takas işlemi için tapu dairesine iki tarafın da harç ödemesi gerekiyor. Aynı zamanda tapu döner sermayesi de ödeniyor. Peki 2017 yılı tapu takas harcı ne kadar?

2017 tapu takas harcı
Taşınmaz malların karşılıklı olarak trampa edilmesi halinde tapu harcının bu iki gayrimenkuldan emlak vergisi değeri yüksek olan esas alınarak bu değer üzerinden, bu değerden yüksek bir değer bildirilmesi halinde bildirilen değer üzerinden her iki gayrimenkul için de hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı alınıyor.

Tapu takas harcı oranı 2017: Binde 20 (binde 20 x 2)

Tapu trampa döner sermaye 2017: 90,50 lira

 

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com