2017 kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

 

 
Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor.Vergi gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelir için ödeniyor.

Kira gelir vergisinin mükellefi, her kira geliri elde eden mal sahipleri değil, bir sene boyunca elde edilen geliri istisna haddini aşan mal sahipleri oluyor.

Vergi bir önceki yıl boyunca elde edilen gelir için ödeniyor. Buna göre 2017 yılının mükellefleri taşınmazını 2016 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler oluyor.

Vergi için her yıl istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündeki gelirler için vergi ödemesi yapılıyor. 2017 yılı vergisi için konut istisnası 3 bin 800 TL, işyeri istisnası ise 30 bin TL olarak belirlendi. Bu istisna tutarlarının üzerindekilerin vergi ödemesi yapması gerekiyor.

Kira gelir vergisi 2 taksit şeklinde ödeniyor. Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme dönemi 1 Mart’ta başlayıp, 31 Mart’ta sona ermişti. Beyannameler de yine aynı süre içinde verildi. Peki 2017 kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman? diyorsanız işte yanıtı…

Kira gelir vergisi 2. taksiti ise Temmuz ayı içerisinde ödenecek. Buna göre 5 gün sonra ödemeler başlayacak.
Kira gelir vergisi alan yerler:
● Bağlı olunan vergi dairesi
● Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,
● Elden ya da internet bankacılığını kullanarak anlaşmalı banka şubelerine,
● www.gib.gov.tr adresinden anlaşmalı bankaların kredi kartıyla ödenebiliyor.

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com