2017 kira gelir beyanı için son yarın!

 

Kira gelir vergisini gayrimenkulünü kiraya vererek gelir sahibi olan kimseler ödüyor. Beyannamelerin 31 Mart’a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre kira gelir beyanı için son gün yarın…

2017 kira gelir beyanı için son yarın!
1 Ocak – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2017 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor.

Kira gelirinin istisna haddini aşması halinde beyanname verilerek vergi ödeniyor. Meskenlerde istisna sınırı 3.800 TL olarak, işyerlerinde ise istisna sınırı 30.000 TL olarak belirleniyor.

Senede 2 taksitte ödenebilen verginin beyannameleri, 27 Mart 2017 tarihine kadar veriliyordu. Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile 31 Mart’a kadar uzatıldı.

Buna göre, hala beyanname vermeyenlerin önünde kira gelir vergisi beyannamesi için son gün yarın. Beyannameler vergi dairesinden de internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile de verilebiliyor.

Kira beyannamesi vermeyen ya da eksik beyanda bulunan mükelleflerden ödemeleri gereken vergiler cezalı olarak tahsil edilmektedir.

 

Kira gelirinden indirilecek giderler 2017!
 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com