2017 kira beyanı ne zaman verilir?

 
Geçtiğimiz yıl gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi için beyannamelerin verilmesi gerekiyor. Peki 2017 kira beyanı ne zaman verilir? diyorsanız işte yanıtı…

2017 kira beyanı ne zaman verilir?
Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi oluyor.

Buna göre taşınmaz malını 1 Ocak – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2017yılında vergi mükellefi olabiliyor. Kira gelir vergisi için her sene istisna sınırı belirleniyor.

Bu sene vergi ödemeleri için konutta 3 bin 800 TL, işyerinde ise 30 bin TL istisna sınırı belirlendi. Bu sınırın altındaki gelirler için kira gelir vergisi ödenmiyor. Vergi, bu sınırın üstündeki gelirler için beyan vererek ödeniyor. Peki 2017 kira beyanı ne zaman verilir? diyorsanız işte yanıtı…

Mükellefler 01 Ocak 2016-31 Aralık 2016 dönemine ait beyana tabi kira gelirini 2017 yılı Mart ayının 1-25 inci günü akşamına kadar beyan etmek zorunda oluyorç Ancak 25 Mart hafta sonuna denk geldiği için beyannameler 27 Mart Pazartesi günü akşamına kadar verilebilecek. Buna göre 10 gün sonra beyan dönemi sona eriyor.

Beyannamenin ardından seçilecek gider yöntemi ile de vergi borcu hesaplandıktan sonra tespit edilen tutarın ödenmesi gerekiyor. Bu vergi borcu vergi dairesinden ödenebildiği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile internetten veya şubeden de ödenebiliyor. Ödemeler en son 31 Mart’a kadar yapılıyor. İkinci taksit ödeme dönemi ise Temmuz ayında başlıyor.

 
Online kira beyannamesi 2017!
 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com