2017 emlak vergisi sorgulama!

 

 

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, her yıl gayrimenkul sahiplerinden iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor. Peki emlak vergisi nasıl sorgulanır? diyorsanız işte 2017 emlak vergisi sorgulama…

2017 emlak vergisi sorgulama!
1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsil ediliyor. Bu vergiyi, arsa, arazi, ev ve işyeri ayrımı olmaksızın her mal sahibi ödüyor.

Taşınmaz mal ayrımı vergi oranlarında yapılıyor. Evlerin emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.

İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesine yapılıyor. Peki emlak vergisi nasıl sorgulanır? diyorsanız işte 2017 emlak vergisi sorgulama…
2017 emlak vergisi sorgulama!
Emlak vergisi mükellefleri vergi borçlarını internet üzerinden de sorgulayabiliyor. Taşınmaz malın emlak vergisi borcu olup olmadığının internetten sorgulanabilmesi için bağlı olunan belediyenin bu “e-belediye” sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Bu sistem ile sorgulama yapılarak ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.

Birçok işlemin internet üzerinden online olarak yapılabildiği e-belediye sistemini kimi belediyeler aktif olarak kullanırken; kimileri ise henüz bu sisteme dahil olmadı.

 

Emlak vergisinden muaf olanlar 2017!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com