2017 çevre temizlik vergisi ödemeleri 3 gün sonra bitiyor!

Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Çöp vergisi olarak da bilinen bu vergi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.

Kullanılmayan ev ve işyerlerinin de muafiyeti mümkün oluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.

Evler için çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.

İşyerleri sahiplerinin çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.

Çevre temizlik vergisi, ikinci taksit ödemeleri devam ediyor. 30 Kasım’da sona erecek taksit için mükelleflerin mesai bitimine kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor.

İşyerleri için ödemeler aynı zamanda vergi ödemeleri e-belediye sistemi üzerinden de gerçekleşebiliyor.

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com