2016 vergi yapılandırması için son gün yarın!

2016-vergi-yapilandirmasi-icin-son-gun-yarin

 
2016 vergi yapılandırması için son gün yarın!

6736 sayılı kanun ile vergi borçlularına yapılandırma fırsatı verildi. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen kişilerin başvuru süresi içerisinde ilgili mercilere başvuru yapması gerekiyor. Aksi durumda borçlular yapılandırma fırsatından yararlanamıyor.

Kanun ile kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, ihtilaf aşamasındaki borçların sulh yoluyla sonlandırılması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi ile 6552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçlar yeniden yapılandırılabiliyor.

Yapılandırma için başvurular 31 Ekim’e kadar alınıyordu. Ancak alınan karar ile başvuru süresi 25 Kasım’a kadar uzatıldı. Buna göre vergi borcu taksitlendirme başvuruları için son gün yarın.

Yapılandırma işlemini internetten yapmak isteyenler ilk olarak http://www.gib.gov.tr/ adresine giriş yapıyor. Sonrasında, 6736 Başvuru ve Ödeme -> TC Kimlik no ile başvuru ve bilgileri giriyor.

Bilgiler sonrasında gelen sayfadaki bilgileri doldurarak yapılandırma işlemi için başvuruyu onaylıyor.
Vergi yapılandırma borçları nereye ödenecek?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com