2016 kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün!

2016 kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün

2016 yılı Mart ayı vergi takvimine göre 1 Mart itibari ile kira gelir vergisi beyan ile ilk taksit dönemi başladı.31 Mart tarihinde sona erecek olan kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor….

2016 kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün!
Konut veya işyerinizi 2015 yılında kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri ettiyseniz 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyorsunuz.

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelirinin vergilendirilmesinde, istisna bedelleri he ryıl yeniden belirleniyor. 2015 yılı kira gelir vergisi için belirlenen mesken ve işyeri istisna sınırları şu şekilde;

Meskenlerde 3.600 TL;
İşyerlerinde ise 29.000 TL.

Bu bedellerin altındaki kira gelirleri için, vergiden muaf olunuyor. Ancak bir sene boyunca elde edilen kira gelirlerinin istisna sınırının üstünde olması halinde öncelikle beyanname verilerek vergi ödemesi yapılıyor.

Beyannameler, 25 Mart’a kadar verilecekti. Ancak, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, beyanname verme süreleri 31 Mart tarihine kadar uzatıldı.

Vergi iki taksitte ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında veriliyor. 31 Mart tarihinde sona erecek olan kira gelir vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor….

Kira geliri vergisi nerelere ödenebilir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com