2016 inşaat yasağı ne zaman bitecek?

2016-insaat-yasagi-ne-zaman-bitecek

İnşaat yasakları, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yörelerde uygulanıyor. 2016 yılı için inşaat yasağı 1 Haziran tarihinde başlamıştı. Peki 2016 inşaat yasağı ne zaman bitecek?

2016 inşaat yasağı ne zaman bitecek?
İnşaat yasağı, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yerlerde uygulanıyor. Bu yasak ile yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin sebep olduğu ses, görüntü ve çevre kirliliği engelleniyor.

Yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve gerekli görülen diğer mahallerde gürültü, çirkin görünüm çevreyi kirletme gibi olumsuz etkileri olan ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için Valilik yetkileri dâhilinde “inşaat yasağı” kararı alınıyor.

İnşaat Yasağı uygulamalarına aykırı faaliyetler görüldüğünde, Bakanlığımıza ya da bağlı olunan İl Müdürlüklerine dilekçe veya e-mail ile şikayet edilebiliyor.

İnşaat yasağının hangi illerde uygulanacağı, başlama ve bitiş süresi her sene Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle belirleniyor. 2016 yılı için inşaat yasağı 1 Haziran tarihinde başlamıştı. Peki 2016 inşaat yasağı ne zaman bitecek?

İnşaat yasakları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararıyla 15 Ekim’de sona erecek.

İnşaat yasağı nerelerde uygulanır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com