2016 Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

2016 Eylül ayında kiralar ne kadar artacak

Gayrimenkul sahibi evdeki kiracısına ÜFE oranlarında, işyerindeki kiracısına sözleşmede anlaştıkları oranda zam yapabiliyor. Peki, 2016 Eylülayında kiralar ne kadar artacak? İşte Eylül ayı kira artış oranları…

2016 Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?
Kiralama süresi yenilenen sözleşmeler için kira bedelinde zam yapılıyor. Gayrimenkul sahibi evdeki kiracısına ÜFE oranlarında, işyerindeki kiracısına sözleşmede anlaştıkları oranda zam yapabiliyor.

Kira artışı, sözleşme süresi sonunda sözleşmenin feshedilmemesi ve dolayısıyla otomatik olarak uzaması durumunda yapılıyor. Senelik olarak uygulanıyor.

Borçlar Kanunu esasları gereğince kira artışının dönemin üretici fiyat endeksi oranlarında yaplması gerekiyor.

ÜFE oranları 4 farklı oranı içerisinde barındırıyor. Bu oranlardan Yargıtay Kararı gereğince 12 aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor.

Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, 2016 Eylülayında kiralar ne kadar artacak? İşte Eylül ayı kira artış oranları…

2016 Eylül ayında kiracılara yapılacak artış oranları TÜİk tarafından bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre;
Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,08 arttı.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,08 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %3,49 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %3,03 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %4,51 artış gösterdi.

Buna göre, 2016 Eylül ayında kiracıya en fazla yüzde oranında zam yapılacak.

Kira artış oranları Eylül 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com