2016 emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

2016 emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor
Türkiye sınırları içindeki arsa ve binalar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayında başlıyor. Buna göre 2016 emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor…

2016 emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!
Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi zorunlu olan vergi olarak biliniyor. Verginin mükellefi;Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf eden kişiler oluyor.

Ayrıca; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.

Emlak vergisi için ödenecek tutar taşınmazın değeri ve türüne göre belirlenen oran üzerinden yapılan hesaplama ile bulunuyor. Her yıl ödenen verginin bazı dönemleri bulunuyor. Vergi 2 eşit taksit halinde kanunda belirtilen dönemlerde ödenebiliyor. İsteyenler vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödeyebiliyor.

2016 yılı 1. taksit dönemi ödemeleri, Mart-Nisan-Mayıs aylarında yapılacak. Buna göre 2016 emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor.

Emlak vergisi ödemek için mükelleflerin kimlik belgesi ile birlikte belediyenin tahsilat veznelerine müracaat etmeleri yeterli oluyor.

Vergi ödemeleri ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin “e-belediye” sistemini kullanıyor olması durumunda, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.

2016 yılı emlak vergisi tarifesi!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com