2016 emlak vergisi 1.taksit ne zaman?

2016 emlak vergisi 1.taksit ne zaman

Emlak vergisi, her sene mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenen iki taksitte ödenen vergi emlak vergisi oluyor. Peki 2016 emlak vergisi 1.taksit ne zaman? diyorsanız işte emlak vergisi 1.taksiti 2016…

2016 emlak vergisi 1.taksit ne zaman?
Türkiye sınırları içindeki arsa ve binalar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödemesinin yapılması gerekiyor. Bu vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından her yıl iki taksitte ödeniyor.

Vergide mesken sahipleri için muafiyet uygulamasıda bulunuyor. Kanun gereğince 200 metrekareden küçük olan ve geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bunun için bir dilekçeyle belediyeye müracaat edilmesi gerekebiliyor.

Emlak vergisinden muaf olmayan taşınmaz mal sahipleri ödemelerini iki eşit taksit halinde yapabiliyor. Peki 2016 emlak vergisi 1.taksit ne zaman?

Verginin 1. taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Vergide 2. taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre mükelleflerinemlak vergisi ödemeleri devam ediyor.

Mükelleflerin vergilerini belirlenen zamanlarda ödemesi gerekiyor. Aksi halde ödemeyi geciktiren mükellefler 1 gün bile geç ödemeleri halinde aylık vergi cezası ile karşılaşıyor.

Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” tahsil ediliyor.

2016 emlak vergisi hesaplama!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com