2016 emlak ve çöp vergisi 2.taksiti bugün başlıyor!

2016-emlak-ve-cop-vergisi-2-taksiti-bugun-basliyor

 

Emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödemeleri bugün itibari ile başladı. Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken bu vergiler en son Aralık ayının başına kadar ödenebilecek…

2016 emlak ve çöp vergisi 2.taksiti bugün başlıyor!
2016 yılı Emlak ve çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödemeleri bugün itibari ile başladı. Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken bu vergiler en son Aralık ayının başına kadar ödenebilecek.

Vergi ödemeleri taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeden yapılıyor. Bazı belediyeler hafta sonu vergi tahsilatı da yapabiliyor. Ayrıca, vergi borcu internet üzerinden de ödenebiliyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme faizi uygulanıyor.

Bilindiği üzere emlak vergisinin mükellefi, taşınmaz malın maliki olurken; Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödeniyor.

Ancak çöp vergisinin mükellefi taşınmaz malın kullanıcısı oluyor. Buna göre, taşınmazda kiracı olması durumunda vergiden kiracı sorumlu oluyor. Bu vergi, kullanımda olan işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmiyor.

Bu vergiler, bağlı olunan belediyeye ödeniyor. Ancak meskenlerin çevre temizlik vergisi su faturasına yansıtılıyor. Böylece faturanın ödenmesi halinde vergi de ödenmiş oluyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com