2016 çöp vergisi ne zaman ödenir?

2016 çöp vergisi ne zaman ödenir

Çöp vergisi dükkan ve diğer şekillerde kullanılan bağımsız bölümler için belediyeye ödeniyor. Peki 2016 çöp vergisi ne zaman ödenir? İşte 2016 çöp vergisi ödeme zamanı…

2016 çöp vergisi ne zaman ödenir?
Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken çöp vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor.
Çevre temizlik vergisi olarakta bilinen çöp vergisi mükellefi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar oluyor. Meskenlerde vergi, su faturalarına yansıtılıyor.

Ancak dükkan ve diğer şekillerde kullanılan yapıların vergisinin kuruma ödenmesi gerekiyor.Çevre temizlik vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.Peki 2016 çöp vergisi ne zaman ödenir? İşte 2016 çöp vergisi ödeme zamanı…

2016 çöp vergisi, senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.

2016 yılı vergi tarifesine göre; Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 27 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanıyor.

Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettiriliyor.

Çöp vergisi kaç TL?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com