2016 çevre temizlik vergisi son günü!

2016 çevre temizlik vergisi son günü

İşyerleri sahip veya kiracılarının çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çevre temizlik vergisi taksitli olarak ödenebiliyor. Peki 2016 çevre temizlik vergisi son günü ne zaman? diyorsanız işte yanıtı…

2016 çevre temizlik vergisi son günü!
Çevre temizlik vergisi, ev, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmesi gerekmiyor.

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan gayrimenkullerin kullanıcıları, vergi mükellefi oluyor.

Meskenlerde su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, işyerleri için belediyeye ödeniyor. İşyeri mükelleflerinin öncelikle belediyeye bildirimde bulunmaları gerekiyor.

Çevre temizlik vergisi için gerekli evraklar:
İşyerleri
1 Maliye Vergi Levhası
2 Ticaret Sicil gazetesi
3 Çevre Temizlik Vergisi Bildiriminin doldurulması
4 Varsa Belediyemiz Zabıta Ekipleri Tarafından Düzenlenen İşyeri Denetim Formu
5 Başka bir şahsın bildirimini verecekler için vekaletname sureti
Bunun yanı sıra tüm işlemlerde TC Kimlik Numarası bulunduruluyor.

Ödemeler, iki eşit taksitte yapılabiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor. Peki 2016 çevre temizlik vergisi son günü ne zaman? diyorsanız işte yanıtı…

2016 emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs tarihinde sona erecek.

Belediyeler hafta sonu açık mı?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com