2016 çevre temizlik vergisi ödeme zamanı!

2016 çevre temizlik vergisi ödeme zamanı
Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki 2016 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte 2016 çevre temizlik vergisi ödeme zamanı…

2016 çevre temizlik vergisi ödeme zamanı!
Gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi bulunuyor. Söz konusu vergi belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor.

Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi değil kullanan kişiler oluyor. Taşınmaz malı kullanan kişi eğer mal sahibi değil de, kiracı ise vergiden kiracı sorumlu tutuluyor.

Belediyeye taşınmaz malın kim tarafından kullanıldığı bilgisinin bir beyanname ile verilmesi gerekiyor. Beyanname her yıl verilmiyor. Sadece mükellefiyet durumunun değişmesi durumlarında veriliyor.

Çevre temizlik vergisi için ödenecek tutar taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Meskenlerde su faturalarına yansıtılan bu bedelin, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor.Peki 2016 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte 2016 çevre temizlik vergisi ödeme zamanı…

Çevre ve temizlik vergisi, yılda iki eşit taksitte ödeniyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm vergi borcunu ödeyebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan çevre temizlik vergisinde ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.

Buna göre vergi ödemeleri devam ediyor. Belirlenen süreler geçtikten sonra ödeme yapmak isteyenler gecikme zammı ile karşılaşabiliyor.

Çevre temizlik vergisi gecikme cezası 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com