2016 çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri!

2016 çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri

Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki 2016 yılında çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte 2016 çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri…

2016 çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri!
Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmeti için konut ve işyeri kullanıcılarından tahsil ediliyor. Meskende su faturasına yansıtılan bu verginin dükkanlar için belediyede ödenmesi gerekiyor.

Dükkan ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, belediyelerce binaların tarifedeki derecelere intibak ettirilmesi üzerine her yılın Ocak ayında yıllık tutarı itibarıyla tahakkuk etmiş sayılıyor.

İlk kez mükellefiyet tesisi durumunda 1 ay içinde ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Yeni mükellefiyet tesisi durumunda verginin ödenmesi taksit zamanları itibarıyla farklılık gösterebiliyor.

Çevre temizlik vergisi dükkanlar için senede iki taksitte ödenebiliyor. Peki 2016 yılında çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte 2016 çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri…

Verginin ilk taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında; verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödenebiliyor.

2016 çevre temizlik vergisi ilk taksit ödemeleri devam ediyor.Bu süreçte kimi belediyeler tahsilat veznelerini hafta sonu da açık tutarak vergi tahsili yapabiliyor.

Çevre temizlik vergisini hafta sonu ödeme şansınız olup olmadığını bağlı olduğunuz belediyeden öğrenebilirsiniz.

2016 yılı çevre temizlik vergisi oranları!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com