2016 çevre temizlik vergisi ikinci taksiti ne zaman?

2016-cevre-temizlik-vergisi-ikinci-taksiti-ne-zaman
Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında bulunuyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2016 çevre temizlik vergisi ikinci taksiti ne zaman? diyorsanız işte yanıtı…

2016 çevre temizlik vergisi ikinci taksiti ne zaman?
Mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor.

Verginin mükellefi taşınmazın sahibi değil kullanan kişi oluyor. Taşınmaz malı kullanan kişi eğer mal sahibi değil de, kiracı ise vergiden kiracı sorumlu oluyor.

Belediyeye taşınmaz malın kim tarafından kullanıldığı bilgisinin bir beyannameyle verilmesi gerekiyor. Beyanname her yıl verilmiyor. Yalnız mükellefiyet durumunun değişmesi durumlarında veriliyor.

Çevre ve temizlik vergisi, senede iki eşit taksitte ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. Peki 2016 çevre temizlik vergisi ikinci taksiti ne zaman? diyorsanız işte yanıtı…

Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi ikinci taksitleri Kasım ayında ödeniyor. Buna göre mükelelfler 20 gün sonra ödemeye yapmaya başlayacak.

Meskenlerin çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su faturaları ödenirken aynı zamanda meskenler için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.

Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çevre temizlik vergisi taksitli olarak ödenebiliyor.

Çöp vergisi ödeme yerleri!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com