2015 tapu döner sermaye ücreti!

2015 tapu döner sermaye ücreti

Tapu dairesinde yapılan mülkiyet devir işlemleri için ödenmesi gereken masraflar arasında tapu döner sermaye ücretleri bulunuyor. İşte 2015 tapu döner sermaye ücreti…

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Tapu alım satım işlemlerinde Tapu Dairesinde harç ödemesi yapılıyor.

Bu harçlar hem alıcı hem de satıcı tarafından tahsil ediliyor.Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor.

Gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekiyor.

Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 olarak tespit ediliyor.

Tapu dairesinde yapılan mülkiyet devir işlemleri için ödenmesi gereken masraflar arasında tapu döner sermaye ücretleri bulunuyor.Peki tapu döner sermaye ücreti 2015 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11’lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL oldu.

Tapu döner sermaye bedeli elektronik ortamda ödenir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*