Uzun süreli kira sözleşmesinin feshi!

Uzun süreli kira sözleşmesinin feshi

Kiralayan ve kiraya veren arasında uzun süreli kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme feshedilebiliyor. İşte uzun süreli kira sözleşmesinin feshi…

Kira sözleşmesini, kiraya verenin, bir şeyin belirli bir süre kullanılmasını bir bedel karşılığında kiracıya devretme borcu altına girdiği bir sözleşme olarak tanımlamak mümkün olabiliyor.

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme, kira sözleşmesi oluyor.

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Sözleşmede kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.

Kiralayan ve kiraya veren arasında uzun süreli kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. Peki uzun süreli kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Ev ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.

Tahliye gerekçeleri şu şekilde sıralanıyor:
1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle
-Gereksinim,
-Yeniden inşa
-İmar
-Yeni malikin gereksinimi

2.Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle
-Tahliye taahhütnamesi vermesi
-İki haklı ihtar alması
-Aynı ilçede evinin bulunması

Uzun süreli kira sözleşmelerinde damga vergisi 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com