TOKİ, Manisa ekonomisi için lokomotif sektör oluyor!

kaya

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, TOKİ Projesi ile ilgili birlikte Manisa’nın kültürel, sosyal ve ekonomik boyutu hakkında önemli müjdeler verdi.

“400 SEKTÖR İSTİFADE EDECEK”
Akgedik’te yapılacak TOKİ bütçesinin Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesini geçtiğini belirten Başkan Yardımcısı Kaya, “Büyükşehir bütçesi ortalama 650-700 milyon civarında 17 ilçenin bütün bütçesi. Bu para nereye gidecek şehrin ekonomisine gidecek buradan istifade edecek 400 sektör var. Manisa’ya saçılacak bu para. Evine geçen insanlar evlerine yatırım yaparken bile Manisa esnafı da kazanacak” dedi.

“TOKİ HAYALLERİ SÜSLÜYOR”

Çağdaş Şehircilik Standartlarına uygun olarak 1. etap Yunuskent’i 30 Eylül 2017’de teslim edeceklerini belirten Kaya, “Hayat orada birden başlayacak. Manisa’da otopark sorunu azalacak. OSB ile arası 300 metre. Tanık olduğum bir olay var; TOKİ ile ilgili OSB’de çalışan arkadaşlar hayal kuruyor ve diyor ki ‘Eğer bana çıkarsa 5 dakikaya işe ineriz’ bu şekilde hayallerini süslüyor” diye konuştu.

“ADETA İÇ GÖÇ YAŞANACAK”

TOKİ’de yaşayacak insan sayısının Saruhanlı ilçe nüfusundan fazla olacağına dikkat çeken Kaya, “Şehrin içerisinden 20 bin kişilik iç göç yaşanacak. Her şeyin yenisini kuruyoruz. Camisini, okulunu, alışveriş alanlarını, yeni kamu alanlarını… Bunlar olmak zorunda. Orada yaşayan insanlar bu tür ihtiyaçlarını karşılamak için Manisa merkeze gelmeyecek aksine insanlar Akgedik Bölgesi’ne gelecekler” dedi.

TOKİ, MANİSA EKONOMİSİ’NDE LOKOMOTİF SEKTÖR OLUYOR

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, TOKİ Projesi ile ilgili birlikte Manisa’nın kültürel, sosyal ve ekonomik boyutu hakkında önemli müjdeler verdi.

Mercek Altı Program sunucusu Nurgül Yılmaz’ın ve TOKİ’ye başvuranlardan gelen sorulara içtenlikle cevap veren TOKİ’den sorumlu Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Akgedik’te çalışmalarına başlanan Yunuskent’in Manisa’ya artıları kültürel, sosyal ve ekonomik yönlerini ele aldı. İlk kez bu konuda önemli detaylar veren Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, 1. etap TOKİ’nin 30 Eylül 2017’de teslim edileceğinin müjdesini verdi. İşte TOKİ’ye dair Kaya’nın bugüne kadar hiçbir yerde konuşulmayan o açıklamaları.

Nurgül YILMAZ: TOKİ Projesi Yunusemre’de nasıl başladı. Bu işin içine nasıl girdiniz. Bu konuda ciddi bir ihtiyaç var mıydı? Araştırma yaptınız mı?

Kılıç KAYA: TOKİ’de işin sırrı, ekipte ekibimizin başında da iki dönem milletvekilliği yapmış Sayın Dr. Mehmet Çerçi’dir. Başkanımız iki dönem milletvekilliği yapmıştır ve bende o dönem de kendisinin danışmanıydım. Başkanımızın başında olduğu bu ekibin böyle büyük bir proje yapmasına şaşırmamak gerekir, kişisel özelliklerinden dolayı. Öncesinde sorunlar iyi tespit edilmiş ve sorunun büyüklüğünden korkmadan başlanılıp devam edilen bir proje. Manisa’nın hangi sosyal katmanına sorarsanız sorun, Manisa için birçok sorun tanımlanabilir. Bir ve iki nolu sorun ya imar ya da konut ihtiyacıdır. Bu şehrin ilk iki numaralı sorunudur. İmar talebi ve konut talebi. Hem oturmak hem kiralamak için çok yüksek fiyatlar. Birçok projemiz var hiçbir alanı boş bırakmadık, büyük bir sorun olmasına rağmen yüksünmedik. Bu sorunu çözerek diğerleri bizim için şeref. Bunların yansıması TOKİ ve Kentsel Dönüşüm. Biz bir taraftan yeni kurulan bir belediyeyi inşa ederken bir de önceden planladıklarımızı ve kurumsallaşmayı başlattık. Hiç vakit geçirmeden ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yazışmalarımızı yaptık. Derde deva olacak projeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaştık.2014’ün Mart ayında başkanımız mazbatasını aldı, haziran-temmuz’da biz yapacağımız projeler ile ilgili kurumlar ile yazışmaya başladık. Defaatle gittik ve geldiler. Ölçeği küçük tutmadık, başka mahalli idarelerde ve Manisa’da daha önce toplu konut uygulaması olmuş. Biz bir tane daha toplu konut istemedik, yeni bir kentsel yaşam alanı istedik. Biz ‘Yunuskent’ ile yola çıkmıştık. 300-500 tane ile bir kent olmaz, 5 bin 500 konut yapabileceğimizin mutabakatını yaptık.

TOKİ’nin Akgedik’te de yapılacağı belirlendikten sonra muhalefet tarafından ve halkın bir bölümü tarafından “Akgedik çok uzak” eleştirileri yapıldı. “Daha yakın yerde kurulamaz mıydı?” denildi. Neden Akgedik Bölgesi seçildi?

Kılıç KAYA: İlk başta söylemek istediğim şey Manisa potansiyel açısından büyükşehir olmayı çoktan hak eden bir şehir. Eğer var olan potansiyel iyi değerlendirilirse 2 kat ya da 3 kat Manisa büyüyecektir. TOKİ’yi sadece bina sayısı olarak görmeyelim. TOKİ’nin Manisa’ya kazandıracağı sosyal kültürel değişim, topluma katacağı değişimi katkıyı anlarsak, nasıl gelişimine katkı sağlayacağını göreceğiz. Uzaklık görecelidir .Manisa oraya uzak olacak, orası cazip bir yaşam merkezi olacak.Büyükşehirlerde 10-12 km mesafe çok uzak alan içinde olmayacaktır. Akgedik Köyü ile ilgili tüm Türkiye’de isterler ki bizim oraya yatırım gelsin, ticaret gelsin, kamu gelsin Akgedik için bu çok güzel fırsat, onların mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Onlarda bunu çok iyi değerlendireceklerdir. TOKİ ile ilgili toplumda kümülatif bir heyecan baş göstersin, sadece TOKİ’ye müracaat eden kişileri ilgilendirmiyor, şehri tam hedef göstererek gelişim gösterecek.1,5 m₂’lik bir alan, yeni bir plan çalışması yapılıyor. Yeni bir kent kuruyoruz. Bizim TOKİ’ de ev sahibi yapacağımız kişi sayısı Saruhanlı ilçemizin nüfusundan fazla. Ölçek bir ilçe kuruyoruz, yeni bir ilçe kuruyoruz. Hareketin böyle algılanması gerekiyor, şehrin içerisinden 20 bin kişilik iç göç yaşanacak. Biz bir taraftan Başkanımızla birlikte bu işin ekip tarafındayız, bir tarafından da keyif alan tarafındayız. Yeni bir şehir kuruyorsan oraya her şeyin yenisini kurmak zorundasın, camisini, okulunu, alışveriş alanlarını, yeni kanalizasyonunu yeni kamu alanlarını… Bunlar olmak zorunda. Orada yaşayan insanlar bu tür ihtiyaçlarını karşılamak için Manisa merkeze gelmeyecek aksine insanlar Akgedik Bölgesi’ne gelecekler. 1 milyon 570 bin metre kare alana biz planlı konut çalışması yapıyoruz. Manisa’ya 12 km, İzmir’e 45 km. İçerisinde 6 tane anaokulu var,6 tane ilkokulu var, 6 tane camiisi var,6 tane lise,1 tane meslek lisesi,2 tane sağlık alanı,3 tane meydan, 1 adet terminal,1 adet benzinlik,1 adet Pazar yeri, 1 adet mezarlık var.70 bin metre kare ağaçlandırılacak alan var. Bu sadece ağaçlandırılacak alan, 144 bin metre kare park alanı var. Çağdaş Şehircilik Standartlarına uygun olarak karşılıyoruz. Şehrin her şeyi düşünülmek zorunda.

Nurgül YILMAZ: 1.Etap TOKİ ne zaman başladı. Ne zaman bitiyor?

Kılıç KAYA: Birinci etaptan bahsedelim; 119 bin metre kare olacak. Bin 101 konut,39 tane ticari alan, 1 tane cami, her eve bir otopark, bin 35 araçlık otopark,55 tanesi de engelli vatandaş park alanı olacak.1 tane çocuk parkı,1 tane tenis,1 tane futbol, basketbol sahası, 1 tane açık spor tesisi, 5-6 tane pergole,1 tane meydan, 1 tane de meydanın yanında kent park diyebileceğimiz lokal bir park olacak.2+1’ler 900; 3+1’ler 201 toplam 51 bloktan oluşan konutumuz var. Alanın plan içerisinde vatandaşın ihtiyaç duyacağı çağdaş normlara uygun, tüm ihtiyaçların karşılanacağı fazlasıyla düşünülmüş durumda.

Nurgül YILMAZ: TOKİ bağlantı yolları nerelere yapılacak?

Kılıç KAYA: Türkiye klasiği herhangi bir alanda imar çalışması yaparsınız, kadastro çalışmalarını yaparsınız ama bina yapılmaya gelince bekle bina yapılacak da alt yapı gelecek. O zamana kadar yaptıracak olan pişman olur, önceden gelip oturan bin pişman olur. Destanın bir boyutu da bu aslında; bu planı bitirdiğimiz de tüm alt yapısı da bitmiş oluyor. Kumaşı gergef gergef öyle işledik ki hiçbir alanı boş bırakmadık. Alt yapıyı yapacak olan kamu kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimizi diğer taraftan devam ettirdik. Herkes yolların açılmasını bekliyor. Yeni kurulacak alanın şehirle en az bir iki yerden bağlantısının olması gerekiyor, Menemen’den Akgedik’e dönen yolun standardını yükseltiyoruz. Oradan Organize Sanayi Bölgesi içerisinden gelip derede kesilen bir yol var, Sait Türek Bulvarı o yola bağlanıyor. Sanayi’den Akgedik’den gelen yol Gürle yoluna bağlanıyor. Emlakdere, Kayapınar, Gürle yoluna bağlanıyor. Bu yolların projesi yapıldı, onaylandı, ihalesi de yapıldı. TOKİ Şantiyesi ile birlikte ihalesi kuruldu, toplam 5,5 km yeni yol yapacağız 1. Etapta 650 gün içerisinde de tamamı yapılacak. Standardı yüksek bir yol. O kadar insanı oraya getirdik bıraktık diye bir durum yok. Yolu da gelecek, elektriği 2016 yatırımında var, bazı yatırımlar alanın tamamına bazı yatırımlar etabın kendisine yönelik. Doğalgaz yatırımı 5 bin 500 konutun tümünün ihtiyacını karşılayacak şekilde kuruluyor.Telekom,Fiber Optik alt yapısı da hazır.İlgili daire ile yani Büyükşehir Belediyesi ile kanalizasyon ve su onlarda geliyor.Tüm alanın elektrik ihtiyacını gidereceğiz.Şimdiden sağlık yatırımları Sağlık Genel Müdürlüğü ile görüşüldü,değişebilir ama 2 tane sağlık yatırımı gelecek.Sağlık Ocağı ya da Aile Sağlığı Merkezi gibi olmayacağı kesin.Emniyet, PTT ,Jandarma hepsi için yer tahsisi önceden yapıldı.Pazar yeri hazır, bu kadar insanı buraya getirdiniz biz pazarımızı nereden yapacağız demeyecekler çünkü pazarları hazır. Her şey ilk hareketi yani motor verilmesini bekliyor. Bu anlattıklarım işin en kolay kısmı, binaları lego yapar gibi yap yap geç git. Bu işin kolay kısmı. Burayı hazırlamak asıl işin zor kısmı. Bizim çalışmalarımızda bize yardımcı olan kamu kurum ve kuruluşlarına da teşekkür etmek lazım.Herkes çorbada tuzum olsun istiyor ve desteğini veriyor.Bizim hayata geçirmeye çalıştığımız Yunuskent projesinin bir örneği varsa varsa Ankara,İstanbul gibi metropollerde vardır.Bu da bizim çıtamızın yükseldiği anlamına gelir.800’e yakın belediye var talep ediyorlar herkese yapıyor TOKİ ama yeni bir şehir kurma konsepti ile yapılan ya ilk ya da ilk üçlerdeyizdir. TOKİ artık her yerin yöresel mimarisine, yaşam kültürüne uygun farklı projeler yapıyor.Ben artık dikey değil yatay gidiyorum, her projeler artık farklı olacak konseptine geçti ve biz üzerine denk geldik.Onlar bizden daha heyecanlılar.

Nurgül YILMAZ: 20 bin kişinin yaşayacağı bir yer mahalle olmayı hak etmez mi? Burası Yunuskent olarak mı devam edecek yoksa mahalle statüsü verilecek mi?

Kılıç KAYA: Orası zaten resmi olarak Akgedik Mahallesi. Yaşayanların katılımı ile oylama yapılır, alanların ismi değişebilir. Birçok ilçeden büyük yeni bir yaşam alanı kuruyoruz demiştim. Daha yolun başındayız, buz dağının arkasına baksak daha neler var ama korkmuyoruz. İşin temeli ilk adımda. Her hafta yapılacak listemi güncelliyorum, yapıldı diye üstten çizdiğim işlemler beni mutlu ediyorlar. Alttan eklediğim beni zora sokmuyor.

Nurgül YILMAZ: Muhalif sesler diyor ki; insanlar TOKİ’ye para yatırdı ama kimse oraya gidip oturmaz… Bunu nasıl değerlendirirsiniz?

Kılıç KAYA: Biri ile bu konuda takım elbisesine iddiasına girdik. Türkiye’yi bilmek lazım. Türkiye’nin değişik yerlerinde yapılan TOKİ’ler bakmak lazım. İstatistik bilgiler var; ilk doluluk %20 ile başlar ve %100’e gelene kadar insanlar sorgular, orada dolaşırlar,%50 doluluk ile bağlanırsa başarılı uygulama olarak görürler. Ben iddia ediyorum TOKİ ön kabulü yaptıktan sonra, kura ile belirlenen vatandaşlar geliyor ve sözleşmesini imzalıyor. Ben iddia ediyorum birinci etap için %80 doluluk ile başlayacağız ve diğer etaplarda ardışık. Bizim toplu konutumuzun bir güzelliği var, çıkmazsa hayaller suya düştü yok. Birinci etapta olmazsa diğerine ertelenecek. Umutlar taze, ben diyorum ki %80 oranla başlayacağız. Çünkü her şeyi hazırlamış olacağız. Biz bu işe başlarken bize göre ihtiyacı test ettik. Bu ihtiyaç somut mu? Bir anket yaptık 28 bin kişi ankete başvurdu. Bu kadar insan ankete başvurmuş, heyecan yaşamış. Orada konut talebiniz var mı yok mu? Diye sorduk. Sosyal konut mu ? 2+1 mi? 3+1 mi? Ön çalışmaydı, AR-GE çalışması oldu. Oradan yola çıkarak, 15 bin fon dağıttık. Şartlarını uyanları aldık, 8 bin insan bin 101 konut almak için para yatırdılar. İnsanların yatırım yaptıkları şey, ev diyince olay duruyor. İnsanların en büyük istediği evlerinin olmasıdır. Bana göre insanlara ev çıkınca hemen oturacaklar. Birinci etapta 30 Eylül’de ihalesi yapıldı, 30 Kasım’da yer teslimi yapıldı ve 30 Eylül 2017’de teslimi yapılacak.2016’nın Mart-Nisan ‘da 2. Etaba başlayabiliriz. Sonra onun 650 günü başlayacak. Bu yılın içinde hem birinci hem ikinci etabı yapmaya çalışıyoruz. Hayat orada birden başlayacak, OSB’ile 300 metre. Orada çalışan insanlar Balıkesir’den-Soma’dan servislerle gelip gidiyorlar. Tanık olduğum bir olay var; TOKİ ile ilgili OSB’de çalışan arkadaşlar hayal kuruyor ve diyor ki ‘Eğer bana çıkarsa 5 dakikaya işe ineriz’ bu şekilde hayallerini süslüyor.

Nurgül YILMAZ: TOKİ’nin kazandıracağı ekonomik boyuttan bahsedebilir misiniz?

KILIÇ KAYA: Bu çok fazla gündeme gelmeyen ama çok önemli bir konu. Bahsettiğim her şeyin kaynağının olması gerekir; kamu ve vatandaş kaynağı. 130 milyon TL ihale yapıldı ve yer teslimi yapıldı. Bunu 5 etap düşün 650 milyon TL olacak… Doğalgaz çelik boru, fiber alt yatırım yapacak, elektrik döşenecek… Bunlar hep yatırım. Vatandaş oraya gelecek ihale de belirtilmiş her şey hazır olacak. Toplam artı eksi 750 milyon TL’ye ulaşıyor. Bu ne ifade ediyor. Bizim belediyemizin bütçesi 100 milyon TL. Bu kümülatif bütçe. Yatırım giderimiz 30–35 milyon. Onun ise 20 katı TOKİ’nin yatırımı. Bizim 7 yıllık bütçemize denk. Büyükşehir bütçesi ortalama 650-700 milyon civarında 17 ilçenin bütün bütçesi. Bu para nereye gidecek şehrin ekonomisine gidecek buradan istifade edecek 400 sektör var. Manisa’ya saçılacak bu. Evine geçen insanlar evlerine yatırım yaparken bile Manisa esnafı da kazanacak.

Nurgül YILMAZ: Kentsel Döşüm Projeniz de vardı. Devam ediyor mu ediyorsa hangi mahalleleri kapsıyor?

Kılıç KAYA: Kentsel dönüşüm; 6 bin 157 ev yapıyoruz toplam 80 hektar yani 800 dönüm arazi Laleli Mesir, Lala Paşa ve Mutlu…157 konut… Yine aşağı yukarı 850 Milyon TL’de kentsel dönüşüm tutuyor. Toplamda 11 bin 657 konuta denk geliyor TOKİ ile kentsel dönüşümü birleştirdiğiniz zaman. Bu iki çalışma Yunusemre’nin 16 yıllık bütçesine denk. 47 yıllık yatırım bütçesine denk. Bu Manisa’nın Manisalının projesidir. Herkesin katkısı var.Yunusemre tarafında 60 bin konutu var kendi sınırlarında 5 bin 500 yeni konut yapıyoruz diğer taraftan 6 bin 157 tane kentsel dönüşüm bunun 3 bin 857’si eski konutlar için yıkıp yenisini yapıyoruz. 2 bin 307’si yeni bina… Mevcut konut stokumuza %13 daha konut ilave ediyoruz.Şehri birden %13 büyütüyoruz.

Nurgül YILMAZ: TOKİ ile insanlar evlerine yerleşmeye başladıktan sonra sağlık kuruluşunda, okulunda, PTT’sinden hizmet almaya başlayabilecek mi?

Kılıç KAYA: Akgedik alanında konut ve diğer alanlar yapıldığında; okul MEB’e,camiler Diyanet’e, ticari alanlar ilgililere teslim edilecek. Ortaya üretim çıktıktan sonra onu organize etmesi kolay. Kendini Milli Eğitim Müdürü’nün yerine koyarsam zaten okul ihtiyacını gidermek için yatırımcı ya da hayırsever arıyor. Bir an da 6 okul gelmiş o bekletilmez hemen açılır zaten. Türkiye’nin her yerinde böyle uygulamalarda öğretmenler sıraya girmiştir. Talepler artmaya başladıkça hizmetlerin hayata geçirilmesi basit şeylerdir. Şimdi oraya minibüs hattı çekilse fuzuli ama ihtiyaç oldukça hattın çekilmesi basittir. TOKİ için başvuranların %60’ı Yunusemre’den %40’ı Şehzadeler’den. Anketlerde emekli vatandaşlarımız, şehit yakınlarımız, basın mensubu arkadaşlarımız gibi önemsediğimiz grupların konut talepleri var. Toplu Konut İdaresi’nin tüm Türkiye’de uyguladığı konut sosyal katmanlarının konut ihtiyacını gidereceği politikaları var. Bizim 1. Etapta ağırlıklı olarak konut ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılacak bir çalışmada %25’ini emeklilere ayırıyor. %5 engelliler, şehit yakınları için kota koyuyor. Bunları da böyle çözmüş oluyor. Bir harmoniyi bir arada yaşatmayı tercih ediyor.

Nurgül YILMAZ: Yunusemre Belediyesi’nin AVM’lere bakış açısı nasıl?

Kılıç KAYA: AVM’ler de, küçük esnaflarda Türkiye’nin bir gerçeğidir. Bir ahenkle ikisinin yürümesi gerekir. Standardı yükselterek esnaf için de alışverişi yapan insan için de. Her alanın mimarisi farklı olacak. TOKİ’nin Manisa Akgedik’de uyguladığı yapı ‘7 iklim 7 bölge’. Bizim birinci etabımızı Ege Bölgesi birincisi çizdi. Her bölgenin mimarisi farklı. TOKİ artık birbirinden farklı projeler yapacak.

Nurgül YILMAZ: Kuralar ne zaman çekilecek. Bu konuda bize vatandaştan da çok sorular geliyor?

Kılıç KAYA: Kuraları merak edenlerimiz var tabi. Böyle büyük bir projeyi bu kadar zamanda yapmanın çok kolay olmadığını anlattık. Umut satın almıyoruz. İnşaat yapacak olan firma orada alt yapısını yaptı, alanın ihtiyacı olan sondaj çalışması yapıldı, beton santralini yaptı, yollarını açtı, malzeme deposunu yaptı, yemekhanesini yaptı. Hafriyat işlemleri yapıldı, 4 binanın temel kazanması yapıldı. Temel atma törenimiz çok yakın bir tarihte yapılacak. Evlerin kat ve cephesine göre fiyatları belirlenecek. Şerefiyeli maliyet belirlenecek.

Nurgül Yılmaz: çekilişinden sonra şahıs kendisine çıkan evin yerini ve ya evi beğenmezse nasıl bir yol izleyebilir?

Kılıç KAYA: Vatandaşımız kura çekti ve konutu çıktı, vazgeçebilir. Parasını geri alır vazgeçebilir. İsterse şimdi de çıkabilir. Sözleşme yapmadan önce. Başka bir vatandaş da yerini beğenmedi diyelim. Konutların teslimi ve sözleşmesi farklı olduğu için sözleşmeyi imzalarken karşılıklı takas yapabilirler.3+1 ev sahipleri evlerini 1 yıl sonra devredebilir başka birine.3+1’ler 120 ay vadeli ödeme; sözleşme yapıldıktan 4 ay sonra başlıyor ödemeye.2+1’ler için inşaat bitip evler teslim edildikten sonra ödemeye başlayacaklar.

Nurgül YILMAZ: Kuraların ne zaman nerede çekileceğini vatandaş nereden öğrenecek?

Kılıç KAYA: Toplu Konut İdaresi’nin resmi internet sayfasından öğrenebilirler. Ulusal medyadan yayınlanıyor, Yunusemre Belediyesi’nin internet sayfasından yayınlanıyor ve de biz Beyaz Masa aracılığıyla katılanlara ilan edeceğiz. Nasıl ki daha önce anket ilan ettik. Yine aynı şekilde bildireceğiz. Hak sahipleri belli olduğunda vatandaşlarımızı oraya görmeye götüreceğiz. İnşaatların %20’si tamamlandığında kura çekimi yapacağız.

Nurgül YILMAZ: Kuralar çekildikten sonra vatandaş ne zaman bankaya gidip sözleşme yapacaklar ?

Kılıç KAYA: Vatandaş sözleşmesini bankada imzalayacak. Burada ki banka TOKİ adına aracı kuruluş olacak Halk Bankası olacak. Arada %20 peşinatla, kalan bakiyeyi ister kapatırsınız isterseniz 120 vadeli ödersiniz. Ara dönemlerde %20 indirimle borcu kapatma imkanları var. Son olarak vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; bu yaptığımız işten biz çok keyif alıyoruz. Büyük heyecan duyuyoruz, bu bir çocuk ve çocuk 9 aydan önce doğmuyor. Büyümesine şahit olalım. Dr.Mehmet Çerçi’ye güvensinler, Yunusemre Belediyesi’ne güvensinler, belediyemiz neyi ne zaman ve nasıl yapacağımızı biliyoruz. Temsil kabiliyeti, özgüveni tamdır. Başladığı işi bitirir, hiçbir endişesi yok bize güvenmeye devam edin.

Manisa’da Denge