Sultangazi’yi zirveye taşıyacak projeler!

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay

Yedi yıllık süre içerisinde bütün kamu binalarını tek yerde toplayan, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan pazar yerlerini kapalı pazar alanlarına taşıyan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bundan böyle eğitim ve sağlık alanlarında Sultangazi’yi zirveye taşımaya kararlı.

İŞTE YAPILACAK PROJELER
Dershanelerin kapanmasıyla birlikte hayata geçirilen SEDA projesini daha yukarılara çekmeyi planlayan Altunay, Çapa Tıp Fakült4esi Hastanesi’nin Sultangazi’ye taşınmasıyla birlikte burasının adeta eğitim ve saplık üssü olacağını söyledi. Özellikle İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Sultangazi’ye gelmesiyle birlikte on binlerce öğrencinin ilçelerinde eğitim görecek olmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Altunay, yapmak istediği projelerin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. İşte Altunay’ın ağzından o projeler:

ÇAPA HASTANESİ TAŞINABİLİR
Sultangazi’ye 600 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi inşa ediliyor. Modern bir hastaneyi TOKİ eliyle Sağlık Bakanlığı yaptırıyor. Bu yılın sonuna kadar bitecek. Bu hastanemizle ilgili ve bina olarak yıpranmış hasta normal şartlarda çalışan bir hastaneler. Bunların değişiminde aktif tane olsun istemedik. Biliyoruz ki rol alabiliriz. TEM’e çok yakınız, Çapa yer değiştirecek. Cerrahpaşa ve Haseski oraya açılacak yeni bir yolla 2 dakika hastanede olacaksınız.

Çocuk Şehrine uluslararası festival
Çocukların şehri Sultangazi’de, çocukların 1 ay boyunca eğlenebilecekleri bir çocuk festivali yapacağız. Uluslararası davetlerimiz olacak. Ramazan ayından sonra başlayacak. Etkinlik alanında sadece çocukların alışveriş yapabileceği materyaller bulunacak. Çocuk tiyatroları, sinemaları canlanacak. Çocukların yüzeceği mobil havuzlardan tutun, stantlara, oyun alanlarına kadar her şey çocuklara yönelik olacak.

SEDA projesini DAHA DA geliştireceğiz
Eğitimde SEDA Projesi’ni (Sultangazi’de Eğitime Destek Akademisi) faaaliyete geçirdik. Kapanan dershanelerin yerini dolduracak hatta çok daha iyi bir eğtim kurumu olarak karşımızda. Geçen yıl açtık Hizmet veriyor şu anda. Sayımız bin 200 kişiydi. Bu sene 3 bine çıkıyor. Gerek Fen ve Anadolu Liselerine hazırlık 8’inci sınıflar gerekse üniversiteye hazırlık 12’nci sınıflar. Şu anda onlarla başladık.

ALTERNATİFSİZ EĞİTİM HİZMETİ
Her projemizde bu hazırlığı yapacak derslikleri ayırıyoruz. Böylece SEDA projesi ger geçen yıl daha da büyüyecek ve Sultangazi’de o ihtiyacın tamamına cevap verecek alternatifsiz bir hizmet ağı oluşmuş olacak. Öğrencilerimizden ücret alınmıyor bedel ödemiyorlar hatta uzak yerlerden gelenler varsa otobüsümüzle servis hizmeti de veriyoruz. Bu yıldan sonra bu projemizi daha da büyüteceğiz. Mekan ve öğretmen sayılarını artıracağız. Artık Anadolu liseleri, LGS ve LYS’nin yolu SEDA’dan geçiyor.

Trafik sorunu tarih oluyor
Bizim şu andaki en önemli sorunumuz biz Metris Kavşağı’ndan içeriye giremiyoruz. Trafik allak bullak saatlerce sıra bekliyoruz. Biiyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve 23 kişilik ekibi Sultangazi’ye geldi. Yaptığmız toplantıda bunun kararı çıktı. Büyükşehir belediyemiz şu anda Ahmet Yesevi Bulvarı’na denk gelecek bir girişi ve çıkışı hem Gaziosmanpaşa hem de Sultangazi’ye yapıyor. Trafiği önemli derecede rahatlatacak bu önemli çalışma bu yazın başlıyor. Bu çok sevindirici bir haber. Bu aynı zamanda genel trafiği de rahatlatacak şekilde düşünüldü.

451 yıllık Mağlova turizme açılacak
451 yıllık Mağlova Su Kemeri de doğal yaşam parkının içinde yer alacak. Kemerin turizme açılması için projelendirme yapıyoruz. Açtığımız hükümet konağında sadece kaymakam, emniyet ve diğer birimler değil işçi bulma kurumu şubesi de vergi dairesi de burada hizmet veriyor artık. Yine bizim eski belediye binamızda şu anda sosyal güvenlik kurumu hizmete başlıyor. Artık SGK da ilçemizde. PTT bütün şubelerini neredeyse her mahallede iki olmak üzere tamamladı.
DİŞ HASTANESİ HİZMETE BAŞLADI
Biz göreve başladığımızda 11 olan Aile Sağlığı Merkezi sayısı bugün 27’ye ulaştı.
Polikliniğimiz Barbaros’tan buraya taşındı yeni yaptığımız ilçe sağlık müdürlüğünün de olduğu binaya geçmiş oldu. Bin 600 metre kapalı alam yıktık 8 bin 200 yaptık. Verem Savaş Dispanserinden çocuk sağlığına danışmanlık hizmetlerine kadar her şeyin bir arada olduğu bir sağlık ünitesi burada. Diş hastanesi bölgeye de hizmet veriyor. Açtığımız diş üniteleri şu anda yakın ilçelerin merkezi konumunda. Onlar da buradan hizmet alacak noktaya geldi. Şimdi sağlıkta yürüttüğümüz hastane gerçekten Sağlık Bakanlığımız TOKİ ile kendi bütçesiyle yaptı. Yerini de Büyükşehir Belediyemizden tahsis alarak verdiğimiz bu güzel hizmet Sultangazi’ye kazandırıldı. Bu yılın sonunda bitiyor.

Şehir ormanlarını yılda 2.5 kişi geziyor
Şimdi burası yılda 2,5 milyon insan tarafından ziyaret ediliyor. I. Etaba 13. Yüzyılda yetişmiş, düşünür ve gönül adamı Hacı Bektaş-ı Veli, 2’nci etaba ise bölgede yaptığı Mağlova ve Güzelce su kemerleriyle “Kemerlerin Efendisi” unvanım alan Mimar Sinan’ın isimlerini verdik. Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı 800 dönüm alandan oluşuyor.
ASMA KÖPRÜ YAPILDI
Ormanın içinden geçen derenin üzerinde asma köprü yapıldı. Bu köprü Hacı Bektaş-ı Veli ile Mimar Sinan mesire alanlarım birbirine bağlıyor.
Binicilik tesisi yapıldı
Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda Binicik Tesisleri yer alıyor. Çocukların eğlenip hoşça vakit geçirebilecekleri macera kompleksi de faaliyette.

İlçede artık açık pazar olmayacak
Yaptığımız her kapalı pazar aynı zamanda mahallenin otoparkıdır aynı zamanda mahallenin İSMEK’idir. Verdiğimiz söz sonucunda “Sultangazi’de hiçbir sokakta pazar alanı kalmayacak. Tamamı kapalı olacak ve her pazar alanı mahallenin merkezinde bulunacak” dedik.
Kapalı pazar konseptine geçtik. 2019’da İstanbul’da sokağında pazar kurulmayan ve her mahallesinde kapalı pazarı olan tek ilçe Sultangazi olacak.

Akşam