Konut projelerinde gizli sosyolog dönemi başlayacak!

önder halisdemir

Ağaoğlu Grubu, biten ve gelecekteki yeni projelerine yönelik ‘gizli sosyolog’ uygulamasını devreye aldı. Sosyologlar, oturumcuların birbiriyle temasını ve gözlemlerini raporlayıp yeni projelere yön verecek.
Gayrimenkul geliştiricisi şirketler, hayata geçirdikleri projelerinde yabancı payının artmasıyla birlikte meydana gelen çok kültürlülüğü yönetmek adına toplum ilişkilerini inceleyen sosyologlardan da yardım alma yoluna gidiyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu icra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, “Gelecekte sitelerimizi daha yaşanabilir nasıl kılarız?”a cevap olarak artık sitelerinin içerisinde gizli sosyologlar oturttuklarını söyledi. Halisdemir, “Yaklaşık 1.5 ay önce uygulamaya başladık. Ne site yönetimi ne de oturanların haberi oluyor. Sosyolog, o ni bize raporluyor. Çok kültürlülüğü yönetmek ve bundan herkesin zevk olmasını sağlamanın da bir parçası olarak hizmet veriyor. Biz de bu gözlemleri hem mevcut projelerimize adapte ediyoruz hem de yeni planladığımız sitelere kullanıcı tecrübesi olarak yansıtıyoruz” ifadesini kullandı. Geçen ay Dubai’de düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından Cityscape 2015’te yabancıya dönük konut satışını ‘United Nations of Ağaoğlu’ sloganıyla duyurduklarını belirten Halisdemir, sloganın İstanbul’un geldiği seviyeyi adreslediğini dile getirdi.

‘İSTANBUL’U VİTRİNE DAHA YENİ ÇIKARDIK’
İstanbul’un şerefiyesini ‘Boğaz ve iş merkezi alanları’nm belirlediğini kaydeden Halisdemir, “Burada ulaşım çok önem taşıyor. Dünyanın bütün metropollerinde trafik büyük bir sorundur. Projelerin toplu ulaşım araçlarına ne kadar yakın olduğu önem taşıyor. 3’üncü köprü, Körfez ve Avrasya geçişleri gibi projelerin yanı sıra yeni metro hatlarının, tünel ve geçişlerin planlanıyor olmasıyla İstanbul’u daha ulaşılabilir bir proje olarak lanse etmemizi sağlıyor” dedi. Yerlilere nazaran yabancıların konut almasının henüz çok erken bir olgu olduğunu ifade eden önder Halisdemir, “Mütekabiliyet yasasının ardından 3 yılda ulaşılan 5 milyar dolarlık satış rakamı hem önemli hem de önemsiz. Özellikle İstanbul’un yabancı alımına daha yeni açılması nedeniyle fiyatların düşmesinin söz konusu olmayacağını görüyoruz. İstanbul vitrine yeni çıktı. İstanbul’a yıllık gelen turist sayısı bile bunların göstergesi. Bunların bir kısmı hayatlarını buraya taşıma kararı veriyorlar” yorumunu yaptı.

KONUTLAR MODA GÖRE DEĞİŞECEK
Yaygınlaşan akıllı telefonlarla toplumun artık ev ile etkileşim halinde olmak istediğini belirten Önder Halisdemir, bütün hizmetlere buradan ulaşılmak istenildiğini söyledi. Mobiliteyi de ev yaşamının bir parçası haline getireceklerini anlatan Halisdemir, “Bu konudaki gelişmelere projelerimizde yer vereceğiz. Eve girdiğiniz andan itibaren o günkü modunuz neyse evin de buna göre uyumlu davranmasını bekleyeceğiz. Eskiden evde bu ortamı hazırlayan birisi varken, artık perdeler, müzikler, sıcaklık gibi şeylerin telefondan olarak oluşması lazım. Gelecekte yaşanabilirlik en önemli tema olacak” ifadesini kullandı.

Finans merkezine teşvik lazım
İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) yüklenicisi olarak altyapı yatırımlarını tamamladıklarını, üstyapıya yönelik çalıştıklarını ifade eden Halisdemir, “Bunun donanımını biz yapıyoruz, yazılımı ise regülasyonlar ve yer alacak şirketler belirleyecek” dedi. Merkezde uluslararası finans kurumlarının da bulunması gerektiğine işaret eden Halisdemir, “Finans şirketlerinin faaliyet göstereceği toplu bir yapıya ihtiyaç vardı. Bunu bir finans AVM’si olarak tanımlayabiliriz. Her durumda burası kullanıcılarıyla buluşur, asla boş kalmaz. Ancak uluslararası finans kurumlarıyla buluşması için öncelikle vergi teşviklerinin verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Habertürk

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*