Konteyner ev yapımında kullanılan malzemeler!

Konteyner ev yapımında kullanılan malzemeler nelerdir,

Konteyner evler, arsa sahipleri tarafından en çok tercih edilen hazır yapılar arasında bulunuyor. Peki konteyner ev yapımında kullanılan malzemeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Konteyner ev yapımında kullanılan malzemeler!
Konteyner fabrikalarda üretilen modüler yapılar olarak biliniyor. Konteyner evler, arsa sahipleri tarafından en çok tercih edilen hazır yapılar arasında bulunuyor.

Konteynerlar fabrikada tüm kullanım yerleri hazırlanıp gideceği yerde sadece düzgün bir zemin üzerine yerleştirilip elektrik ve gerekirse dıştan su bağlantısı ve giderler bağlanmak suretiyle kullanılmaya başlanabiliyor.

Konteyner ev yapmak için öncelikle arsanın bağlı olduğu belediyeden izin alınıyor. Bu izin konteynerin projesi ile diğer gerekli olan belgeler ile müracaat edilerek alınıyor.
Peki konteyner ev yapımında kullanılan malzemeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Konteyner ev yapımında kullanılanlar…

TEKNİK VERİLER: Kar yükü 80kg/m2, dış duvar ısı iletim kat sayısı k:0,73 Kcal/m2 hc, hareketli taban yülü 200kg/m2 dir.

DUVARLAR : Dış duvarların dış yüzeyinde 35mm hadve derinliğinde 0.80mm kalınlığında .dkp trapez sac, ısı izolasyonu olarak iç ve dış duvarlarda 40mm kalınlığında expanded polistren köpük (10/12kg/m3) kullanılmaktadır.

ÇATI KAPLAMASI : 27mm hadve derinliğinde 0.55mm kalınlığında Trapez kesitli galvaniz sac olup, yağmur suları köşe kolonları vasıtasıyla tahliye edilmektedir.

TAVAN KAPLAMASI : Isı izolasyonu olarak 80mm kalınlığında cam yünü, tavan kaplaması olarak PVC lambri kullanılmaktadır.

KAPILAR : Kapı kasaları çelik olup dış kapılar izolasyonlu metal kapı, iç kapılar ahşap MDF-kontra pres kapıdır. Dış kapı ebatları 950×1950 mm dir.

PENCERELER : Pencere doğramaları PVC esaslı olup 1 cm Çift cam takılmaktadır. Pencere ebatları 100/110cm olup isteğe göre değişebilmektedir. Mutfak ve Wc ünitelerine aspiratör takılmaktadır. Yalıtımsız ünitelerde havalandırma için alüminyum panjur ve aspiratör kullanılmaktadır.

TABAN : Yatay profiller üzerine monte edilen 16 mm kalınlığında çimentolu yonga levhalar üzerine zemin kaplaması olarak marley (330x330x2 mm) kullanılmaktadır.

SIHHI TESİSATLAR : Tesisatlar TSE li kaliteli beyaz boru ile sıva altı döşenir. Mutfak tezgahı, klozet, duş teknesi, lavabo projeye göre yerleştirilir.

ELEKTRİK TESİSATI : Elektrik tesisatı gizli olarak sıva altı yapılır. Uygun yerlere telefon prizi, elektrik prizi, odalara yuvarlak glop, dış kapı üzerine oval gop monte edilir. Elektrik gücü 200W taşıyacak kapasitedir.

BOYA : DKP sac üzerine yağı arındırıp boyanın tutuculuğunu arttırmak üzere fosfatlama işlemi yapılır. Konteynerlerin dış yüzeyine çift kat epoxsi esaslı endüstriyel astar, çift kat endüstriyel yağlı boya tatbik edilmektedir.

BOYUTLAR : Konteynerler 1. Tip olarak 3.00 x 7.00 x 2.60 m.
2. Tip olarak 2.40 x 6.00 x 2.60 m. ebatlarında imal edilmektedir.

KALDIRMA SİSTEMİ : Köşelerde gizli olarak monte edilmiş mapa demirlerine eşit mesafeli çelik halatların kilitlerle bağlanması ile yükleme işlemi yapılmaktadır. Wc, duş konteynerleri galvaniz sactan yalıtımsız olarak üretilebildiği gibi yalıtımlı olarak da imal edilebilmektedir. Konteynerler isteğe bağlı olarak iki veya çok katlı üretilebilmektedir.

Konteyner evlerin özellikleri nelerdir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com