Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği!

Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği
Ev ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme ile taraflar birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor.

Kiracı istediği zaman evden çıkamayacağı gibi taşınmaz sahibi de her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Ancak kiranın ve diğer giderlerin ödenmemesi ya da taşınmaz sahibinin kendi gereksinimi gibi nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracı tahliye edilebiliyor.

Ancak kiracının tahliyesi için de belli bir zaman öncesinden tahliye bildiriminde bulunulması gerekiyor. Aksi takdirde kira sözleşmesi süre sonunda bir seneliğine daha yenilenmiş olarak kabul ediliyor.

Kiracının ödemelerini yapmaması durumunda da tahliye ihtarnamesi göndererek kiracı tahliye edilebiliyor. İşte kiracı tahliyesi için ihtarname örneği..

Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği..

İHTAR EDEN :…….
VEKİLLERİ :…….
KARŞI TARAF :…….

KONU :
……. kira bedeli ……. sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.

AÇIKLAMALAR :
1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ……. tarihli sözlü kira mukavelesi gereği aylık ……. kira bedeli ile kiracı olarak oturmaktasınız.

2-Her ayın 1 ile 5 arasında Bankaya yatırmanız gereken ……. ……. kira bedelini bu güne kadar yatırmamış bulunmaktasınız.

3-……. ……. kira bedelini ihtarnamenin tebliğinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde ödemeniz, ödemediğiniz taktirde Borçlar Kanunu 260 maddesi gereğince hakkınızda alacak ve tahliye davası açacağımızı yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtaren bildiririz.

İSTEM SONUCU :
İş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren otuz gün içinde ……. ……. kira bedelini ödemeniz, ödemediğiniz taktirde hakkınızda temerrüt nedeniyle tahliye ve alacak davası açacağımızı ihtaren bildiririz.

İHTAR EDEN VEKİLİ
…….

SAYIN NOTER :
Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir suretinin karşı tarafa tebliğini, tebliğ şerhi taşıyan bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer suretinin dairenizde saklanmasını saygılarımla talep ederim.

İHTAR EDEN VEKİLİ
…….

Kiracı kirayı ödemeden çıkarsa ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*