Kira sözleşmesinin ölümle sona ermesi!

kira-sozlesmesinin-olumle-sona-ermesi

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmeleri haklı nedenler meydana gelince feshedilebiliyor. Peki kira sözleşmesi ölümle sona erer mi? İşte Kira sözleşmesinin ölümle sona ermesi…

Kira sözleşmesinin ölümle sona ermesi!
Gayrimenkul kiralamaları için taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Çoğunlukla senelik olarak hazırlanan kira sözleşmelerinde taraflar ancak kanunda yazan esaslar doğrultusunda kirayı feshedebiliyor.

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmeleri haklı nedenler meydana gelince feshedilebiliyor.Kiraya veren, kira sözleşmesini; kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kiraya verilen taşınmazı kullanma zorunluluğu varsa,

Kiraya verilen taşınmaz malın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise;

Belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor. Peki kira sözleşmesi ölümle sona erer mi? İşte Kira sözleşmesinin ölümle sona ermesi…

Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için sözleşmeyi feshedebiliyor.

Kira sözleşmesinin geçerlilik şartları!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com