İskan alma şartları nelerdir?

NTQ2NTM1OT-iskan_almak_kac_gun_surer

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor.Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen iskan belgesi yapı kullanma izin belgesi olarakta biliniyor.

İskan; yapı tamamen bittiği takdirde tamamının, kısmen kullanılması mümkün kısımları tamamlandığı takdirde bu kısımlarının kullanılabilmesi için inşaat ruhsatını veren belediye, valilik veya yeminli serbest mimarlık veya mühendislik bürolarından, ruhsata tabi olmayan yapıların tamamen veya kısmen kullanılabilmesi için ise ilgili belediye ve valilikten izin alındığını gösteriyor.

İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde yada inşaat sahiplerinde oluyor.Peki iskan alma şartları nelerdir?

İskanın alınabilmesi için öncelikle ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının sona ermiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor.

Bu şekilde zamanında ve projesine uygun olarak bitirilen bir binalar için gerekli belgeler ve dilekçe örneği ile iskan alınabiliyor. Aynı zamanda iskan alınacak yıl için belirlenen iskan harcının da yatırılması gerekiyor.

İskan yoksa ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*