Ev hanımlarına emlak vergisi var mı?

Ev hanımlarına emlak vergisi var mı

Emlak Vergisi Kanunu’na göre vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Tek meskene sahip bazı kimseler vergi ödemelerinden muaf oluyor. Peki ev hanımlarına emlak vergisi var mı? diyorsanız işte yanıtı…

Ev hanımlarına emlak vergisi var mı?
Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Vergi senede iki eşit taksit şeklinde ödenebiliyor.

Kimin ne kadar vergi ödeyeceği, gayrimenkulün değeri ve türüne göre hesaplanarak belirleniyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

Kanunen vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Tek meskene sahip bazı kimseler vergi ödemelerinden muaf oluypr.mElak vergisinden muaf olunabilmesi için aranan ilk şart, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak oluyor.

Ayrıca tek meskenin yanı sıra herhangi bir yazlık ev gibi bir başka taşınmaza sahip olmamak gerekiyor. Peki ev hanımlarına emlak vergisi var mı? diyorsanız işte yanıtı…

Yukarıdaki koşulu yerine getiren ve geliri olmayan ev hanımları da dahil kanunda belirtilen kimseler emlak vergisinden muaf olabiliyor.

Ev hanımlarının muaf olması için bir dilekçeyle belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Ev hanımları emlak vergisi muafiyeti formu şu şekilde:

Ev hanımları emlak vergisi muafiyeti formu 2016…

T.C.
………….. BELEDİYE BAŞKANLIĞI
MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ’NE
Emlak Vergisi kanununun 8. maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.

-Hiçbir gelirim bulunmamaktadır.

-Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2.’yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamaktadır.

-Bu meskenimi muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil,daimi olarak kullanmaktayım.
Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu kabul eder, gereğini arz ederim.
…./…./20..

ADRES :
…………………………………
…………………………………
…………………………………
…………………………………
MÜKELLEFİN :
Adı ve Soyadı :
……………………………..
İmzası :
……………………………..
…./…./…..

GAYRIMENKULÜN:
Bina Vergisi Sicil No : ………………………………….

Mahallesi : ………………………………….

Cadde ve Sokağı : ………………………………….

Kapı ve Daire No : ………………………………….

Pafta No : ………………………………….

Ada No : ………………………………….

Parsel No : ………………………………….

Tarihi eserler emlak vergisinden muaf mı?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com