Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nerede yapılır?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nerede yapılır

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, bir gayrimenkulün mülkiyetinin devri karşılığında bir kimsenin diğer birini ölünceye kadar bakıp görüp gözetmeyi taahhüt ettiği sözleşme oluyor. Peki ölünceye kadar bakma sözleşmesi nerede yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nerede yapılır?
Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, bakım borçlusunun bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısının da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.
Bakım borçlusu, bakım alacaklısı tarafından mirasçı atanmışsa, vefat edene kadar bakma sözleşmesine miras sözleşmesine ilişkin hükümler uygulanıyor.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılmadığı sürece geçerli olmuyor.

Sözleşme, Devletçe tanınmış bir bakım kurumu tarafından yetkili makamların belirlediği şartlara uyularak yapılmışsa, geçerliliği için yazılı şekil yeterli oluyor.

Bakım borçlusuna bir taşınmazını devretmiş olan bakım alacaklısı, haklarını güvence altına almak üzere, bu gayrimenkul üzerinde satıcı gibi yasal ipotek hakkına sahip oluyor. Peki ölünceye kadar bakma sözleşmesi nerede yapılır? diyorsanız işte yanıtı…

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesini, Noter, Sulh Hukuk Hakimi veya Tapu memuru düzenleyebiliyor. Tapu memuru, yanlızca konusu gayrimenkul olan sözleşmeleri yapabiliyor.

Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi, resmi şekilde (Resmi vasiyetname şeklinde) Resmi memur, iki tanık ve taraflarının huzurunda yapılıyor.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi örneği 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com