Bina yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Bina yönetimini nereye şikayet edebilirim
Bina yönetiminin kat maliklerine ve binaya karşı bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. Yönetim bazen görevlerini yerine getirmeyebiliyor. Peki bina yönetimini nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı…

Kat Mülkiyeti Kanunu usul ve esaslarına göre binalar bina yönetimi tarafından yönetiliyor. Kat maliklerinin ortak kararları doğrultusunda bina yönetimi seçiliyor.

Kat malikleri bina yönetimini, kendi aralarında veya dışarıdan seçecekleri bir yöneticiye, veya üç kişilik bir yönetim kuruluna verebiliyor. Kat Mülkiyeti’ne göre, yönetim kurulunun oluşması için üç kişinin bulunmasını yeterli oluyor. Buna göre yönetim kurulu, Kat Malikleri Kurulu’nca bütün kat maliklerinin şayi ve arsa payı bakımından çoğunluğunun oyu ile atanıyor.

Kanun bu atamanın bir yıl için yapılacağını, Kat Malikleri Kurulu’nun senelik toplantısında bu işlemin yenileneceğini belirtiliyor.

Seçim yapıldıktan sonra yönetimin görevleri kapsamında binayı ilgilendiren tüm konular yer alıyor. Alınmaması gereken kararlar için kat maliklerine danışılması gerekiyor.

Seçimden sonra bina yönetiminin görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor. Eğer yönetici görev vr sorumlulukların zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirirse binada huzuru ve güveni sağlamış oluyor.Peki bina yönetimini nereye şikayet edebilirim? diyorsanız işte yanıtı…

İlk olarak kat malikleri tarafından bina yönetiminin uyarılması gerekiyor. Ancak yönetici uyarıları dikkate almaz ise, kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği nedeni ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine şikayet edebiliyor ve yönetici hakkında dava açılmasını talep edebiliyor.

Bina yönetimi karar defteri nasıl doldurulur?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com