Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri için son 4 gün!

Emlak vergisi 2.taksit ödemeleri için son 4 gün

Mesken, arsa, arazi ve işyerlerine sahip olan kişiler tarafından iki taksitte ödenen emlak vergisinde sona yaklaşılıyor.30 Kasım tarihinde sona erecek olan emlak vergisi 2.taksit ödemeleri için son 4 gün bulunuyor…

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkuller için ödeniyor. Bu verginin gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gerekiyor.

Taşınmaz malın satılması halinde satışın gerçekleştiği senenin vergisinden de eski malik yükümlü oluyor. Yeni malikin sorumluluğu ise satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl başlıyor.Ancak yeni gayrimenkul satın alan kimsenin yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannnamesi vermesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemesi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyede ödeniyor. Ancak gayrimenkul il dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.

Emlak vergisi ödemesi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ilk taksiti ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre 30 Kasım 2015 tarihinde sona erece olan emlak vergisi 2.taksit ödemeleri için son 4 gün bulunuyor.Ödemenin yapılmaması veya geç ödenmesi durumunda gecikmenin yaşandığı her ay için ceza uygulanıyor.

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com