Emlak vergisi ödeme yerleri!

Emlak vergisi ödeme yerleri

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her yıl ödenmesi vergiler arasında yer alıyor. Peki emlak vergisi nerelere ödenir? İşte emlak vergisi ödeme yerleri…

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödeniyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. Vergi mükellefi ; varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef olurken; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Verginin ilk taksiti Mart-Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksitler için ödeme zamanı ise Kasım ayı olarak biliniyor. 30 Kasım’da sona erecek olan emlak vergisi için spn 5 gün bulunuyor.

Vergi borcunu zamanında ödemeyen kimselere geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. Peki emlak vergisi nerelere ödenir? diyorsanız işte yanıtı…

Vergi taşınmaz malların bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine yapılıyor.Taşınmaz malların bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ayrıca online olarak internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin “e-belediye” uygulamasını kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.

Emlak vergisi internetten kredi kartı ile ödeme!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com