Çevre temizlik vergisi 2015 son gün!

Çevre temizlik vergisi 2015 son gün

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi senede 2 eşit taksitte ödeniyor. Peki çevre temizlik vergisi son günü ne zaman? İşte çevre temizlik vergisi 2015 son gün…

Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor.

Çevre temizlik vergisi işyerleri için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. 2. taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Peki çevre temizlik vergisi son günü ne zaman? diyorsanız işte yanıtı…

8 gün sonra sona erecek olan çevre temizlik vergisinin son günü 30 kasım olarak belirleniyor.Kullanılmayan konut ve işyerlerinin de muafiyeti söz konusu olabiliyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçe ile müracaatta bulunması gerekiyor.

Çevre temizlik vergisi ödemelerinin şekli işyeri ve konutlarda farklılık gösteriyor.Konutlar için söz konusu çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Çevre temizlik vergisi, meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor.

Çevre temizlik vergisi ücreti 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com