Adım İstanbul’da satışlar hızlandı!

Adım İstanbul

Seçimlerin ardından ilk lansmanı Adım İstanbul projesiyle yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2 Kasım’dan itibaren satışların hızlandığını hissettiklerini söyledi.
Emlak Konut güvencesiyle İntaya, EYG ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Kayaşehir’de hayata geçen Adım İstanbul projesinin lansmanında Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından 2 Kasım sabahı satışların hızlandığını hissettiklerini kaydederek, bekleyen konut alıcısının 10 gündür yoğun alım yaptığını dile getirdi. 1 Kasım seçimleri sonrası belirsizlik ortamının geride kaldığını belirten EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, “Dört yıl seçim yok, artık ekonomi konuşmalı, spor, sinema konuşalım. Konut alıcısının da geçtiğimiz aylarda kafası karışıktı. Şimdi yatırım planları konuşulmaya başlandı. Piyasanın hareketlendiğini satış ofislerinden çok net görüyoruz. Yabancı yatırımcının da Türkiye’de yatırım iştahı da harekete geçecek” dedi.

5 MİLYON METREKARELİK STOK
Ekim sonu itibariyle 5.7 milyar ciro elde ettiklerini söyleyen Kurum, yıl sonu hedefleri olarak daha önce açıkladıkları 6.7 milyar liralık hedefi aşacaklarını dile getirdi. Kurum, “Bağımsız birim sayımız ise 8 bin 800 adet. Bu da 1 milyon 200 bin metrekareye tekabül ediyor. Yılsonuna kadar 12 bin bağımsız birim satışı hedefliyorduk. Seçim sonrası piyasanın canlanmasıyla birlikte başlayan lansman ve ön satışlarla bu hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızı düşünüyoruz. İstanbul’da şu anda 5 milyon metrekare arazi stokumuz var” dedi.

ALT GELİR İÇİN KURA
Kayaşehir-Başakşehir hattının ilk olarak TOKİ ve Emlak Konut yatırımlarıyla alt gelir grubuna hitap etmeye başladığını hatırlatan Kurum, “Şu anda alt gelir grubu için proje geliştirilecek alan kalmadı. Ispartakule ve Hoşdere’de yaptığımız gibi ödeme imkanlarının herkese hitap ettiği projeler satışa çıkarabiliriz. Alt gelirin üstünde herkesin ulaşabileceği, kurayla satılacak konutlar olabilir. Emekliler, şehit aileleri ve yetimler gibi bazı kesimlere kontenjan açılabilir” dedi. Yeni kurulan şehir olarak bölgeyi tanıtmak amacıyla yabancı yatırımcıları getirdiklerinde yabancıların bu büyük yerleşim alanından korktuğunu anlatan Kurum, “Bize, ‘bu kadar inşaatı kim alacak, kim burada yaşayacak’ dediler. Şimdi görünce anladılar. Arz bölgede talebe yetişemiyor” diye konuştu.

130 DAİREYE REZERVASYON YAPILDI
İntaya, EYG ve İntes ortaklığıyla hayata geçirilen ilk proje olan Evvel İstanbul ile Emlak Konut satış rekorunu da elde eden ortaklık, projenin ikinci etabı olan Adım İstanbul’u hayata geçiriyor. 615 daire ve 120 ticari üniteden oluşan Adım İstanbul’da 2+1’den 5+1’e kadar 6 farklı daire ve 22 farklı metrekare seçeneği var. Satışların başladığı projede, metrekare fiyatı 4 bin 200 liradan başlıyor. Proje satışa çıkmadan önce 130 daire için rezervasyon yaptıklarını açıklayan Ömer Faruk Çelik, “TÜİK 2013 rakamlarına göre bölgede 88 bin konut ve 300 bin nüfus var. Talep arzdan fazla. İki yıl önceki araştırmaya göre 170 bin konut yapılması gerekiyordu, bugün bu rakam daha fazla olmuştur” dedi. Proje aynı zamanda bölgeye yapılacak 380 dönümlük şehir parkına da komşu olacak. Çelik, “Kayaşehir, Başakşehir’in merkezi oldu. Adım İstanbul’un da Kayaşehir’in merkezi olması için donatı ve ticaret alanlarımızla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

Sabah

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*