Veraset ve intikal vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Veraset ve intikal vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek

Veraset ve intikal vergisi mükelleflerinin 3 sene boyunca iki taksit şeklinde vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi oluyor.

Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetindeki bir şahsın Türkiye hudutları dışında bulunan malını veraset tarikıyle veya sair suretle ivazsız bir tarzda iktisabeden ve Türkiye’de ikametgahı olmıyan ecnebi şahıs bu vergi ile mükellef olmuyor.

Verginin mükellefi; Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisabeden kimse oluyor.

Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Ölüm Türkiye’de vukubulmuş ise mükelleflerin Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden dört ay içinde, mükelleflerin yabancı bir memlekette bulunmaları halinde ölüm tarihini takibeden altı ay içinde beyan verilmesi gerekiyor.

Veraset ve intikal vergisi senede iki eşit taksit halinde yatırılabiliyor.3 sene boyunca ödenmesi gereken bu verginin ilk taksiti Mayıs ayında ödendi.Peki veraset ve intikal vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek? diyorsanız işte yanıtı…

Miras vergisi olarakta bilinen veraset ve intikal vergisi 2. taksit dönemi ise Kasım ayında yani 2 gün sonra başlıyor.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*