DASK ne zaman yenilenir?

DASK ne zaman yenilenir
Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK,bir sene boyunca geçerli oluyor.Peki DASK ne zaman yenilenir? İşte DASK yenileme zamanı..

DASK, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun kısa adı oluyor. Bu kısaltma son zamanlarda daha çok zorunlu deprem sigortasının yerine kullanılıyor. Riskin bu kurum tarafından üstlenildiği sistemde DASK sigorta şirketleri tarafından yapılıyor.

DASK, tapulu mesken ve işyerleri ile bunlara ait meskenleri doğal afetlerle oluşabilecek hasarlara karşı sigortalayan sistem olarak karşımıza çıkıyor. Bu sistemde risk ödenen prim karşılığı kurum tarafından üstleniliyor ve daha sonra da uluslararası reasürans şirketlerine dağıtılıyor.

DASK; deprem, deprem sonrası yangın, deprem sonrası tsunami, deprem sonrası yer kayması gibi doğal felaketler sonucu evdeki oluşan maddi hasarları sigorta ediyor.

Depremin evlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlayan DASK sigortası,yıllık olarak düzenleniyor.Peki DASK ne zaman yenilenir? diyorsanız işte yanıtı.

DASK sigortası yenileme konusunda bir sınırlama bulunmamakla birlikte vadesi biten poliçe istendiği tarihte herhangi bir cezai yaptırım olmaksızın aynı gün itibari ile tanzim edilebiliyor.

Ancak poliçe vadesinin bitim tarihiyle yeni poliçenin tanzim edilidiği tarih aralığında teminatsız kalınıyor. Bu nedenle poliçenin vade bitim tarihinde yenilenmesi önem teşkil ediyor.

DASK hangi evlere yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*